banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Karaköprü Belediye başkanını Arıyor

Karaköprü İlçesi Nihat Çiftçi’nin AK Parti genel merkezinin kararı sonrasında istifa edip, Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra Karaköprü Belediye Başkanlığı koltuğuna yeni bir isim arıyor.

Şanlıurfa'ya gelen AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Abdülhamit Gül  Genel Merkez kararıyla AK Parti Karaköprü ilçe yöneticileri ile Karaköprü Belediye Meclis üyeleri arasında temayül yoklaması yaptı.. Oy torbaları Ankara’ya gönderildi.

Kanunlara göre, Çiftçi’nin istifasını verdiği 4 Eylül’den itibaren 10 gün içinde Karaköprü Belediye Başkanının seçilmesi gerekiyor.
Genel merkez yeni ismi ya Perşembe günü belirleyecek, ya 12 Eylül’deki büyük kongre sonrasına bırakılacak. En geç önümüzdeki hafta başında Karaköprü Belediye Meclisi toplanarak yeni Başkanı seçmiş olacak.

Karaköprü Belediyesinde 31 olan meclis üyelerinin 23 AK partili. Mecliste çoğunluğu elinden bulunduran AK parti'den seçilecek olan yeni başkanın kim olacağı merak konusu oldu.

Her meclis üyesinin doğal aday olduğu başkanlık seçiminde  Av. Sabri Yetim, İsa Kızıldemir, Cihan Canbeyli ve Ahmet kaytan'ın isimleri geçiyor.

AŞİRETLER ETKİLİ OLUR MU?

Karaköprü bölgesinde Mersavi, Canbeyli ve Badıllı aşiretlerinin olması bölge siyasetini etkileyeceğe benziyor. Zaten ortaya çıkan adayların bu üç aşiretten olması da bu iddiayı güçlendiriyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.