banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Kara Propaganda Yapıyorlar

 Erdoğan, artış gösteren terör olayları ile ilgili sert konuştu. Erdoğan olayların zamanlamasına dikkat çekti.

Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Başbakan Erdoğan, artış gösteren terör olayları ile ilgili sert konuştu. Zamanlamaya dikkat çeken Erdoğan, İsrail'i destekleyen medyayı topa tuttu.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Başbakan Erdoğan, artış gösteren terör olayları ile ilgili sert konuştu. Zamanlamaya dikkat çeken Erdoğan, İsrail'i destekleyen medyayı topa tuttu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

"Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından fahri doktoraya layık görüldük. Ünibversiteye yaptığımız katkıları bizzat görme fırsatını bulduk.

Hafta sonu Trabzon'da temaslarımız oldu. Trabzon'a bir müjdemizi de açıkladık. Akyazı'da 40 bin kişilik bir stat inşaatına başlıyoruz. Çalışmalar bu yıl içinde başlayacak.

Akçaabat gerçekten muhteşem bir tabloyu bize yaşattı. Dinamik bir coşku vardı. Trabzon'daki bu coşkuyu görmek bizler için anlamlıydı. Sıcağa rağmen vatandaşlarımızın tören alanlarını dolduırmaları bizleri mutlu etti. Ak Parti'nin hizmetlerinin memnuniyetle karşılandığını bizzat gördük. Halk iş üretene verdiği değeri gösteriyor. Vatandaşımızı iş üretenle engel olanlara verdiği değeri ortaya koymaktadır.

Çetelerle, terörle üzerimize geldiler. Kimi zaman hukuku zorlayaralk bizi engellemeye çalıştılar. Buna rağmen yılmadık, cesur durduk, kararlı durduk, yılmadık, dik durduk ve başardık.

Gittiğimiz yerlerde çocukların gözündeki umut ışığını gençlerimizin heyecanını yaşlılarımızın babalarımızın analarımızın dualarını aldığımızı görüyoruz. Biz bu sorumluluk duygusu ve mesuliyetle yolumuza devam ediyoruz. Milletimizin desteği bizim azmimizi artırıyor.

Biz karalamaya asla müsaade etmeden mücadelemizi sürdüreceğiz. Laftan anlamayana en güzel cevap sükut etmektir dereler büyüklerimiz. Muhatap almak bile bir ağırlık ister. Koltuklar değerli olmazlar. İnsanlar ağırlıkları ile seviyeleri ile o koltukları değerli yaparlar.

Bizi susacağız ancak eserlerimiz konuşacak. İnşa ettiğimiz yaptığımız yollar açtığımız okullar hastaneler konuşacak.

TERÖR SALDIRILARI

Son zamanlarda terör olaylarında bir artış gözlemliyoruz. Dün Şırnak'ta bir mehmedimiz şehit oldu. Terör eylemleri hiç bir gerekçe ile meşrulaştırılamayacak kadar alçakça yapılan saldırılardır. Terörle hiç bir zaman barış gelmez. Terör eylemleriyle cana kastetmek vahşetytir. İnsanlık dışıdır. Bir mücadele verecekseniz bunu demokrasi sınırları içinde vermelisiniz. Terör göz yuman sessiz kalan, bundan siyasi rant elde etmek isteyenler de en az bu teröristler kadar bu cinayete ortaktırlar. Bunlara destek verenler de ortaktırlar.

Güneydoğuda yatırımları terör engel oluyor. Teröre rağmen demokrasi, hukuk, hak ve özgürlük, yatırım dedik. Terör bundan rahatsız oldu. Devlet ile millet arasındaki duvarların yıkılmasından rahatsız oldular. Bu son saldırılar terör örgütünün gerçek amacının gözler önüne serilmesine neden oldu. Terör örgütünün hangi kirli oyunların figüranı olduğu ortaya çıktı. Vatandaşlarımızın zamanlamaya dikkat etmesini istiyorum. Özellikle Kürt kardeşlerim bu zamalamaya dikkat etsinler. Neden şimdi? sorularının cevabını arasınlar. Türkiye ne zaman atılıma kalksa, ne zaman hak ve özgürlük konularında önemli adımlar atılsa hemen terör kendini gösteriyor. Bölgeye devlet elini ulaşmadı demek insafsızlıktır. Doğu ve Günedoğunun ihmal edilmesinin en önemli nedeni terör örgütünün bizzat kendisidir. Oraya hizmetlerin gitmemesi için ellerinden geleni yaptılar. Buna rağmen oaraya hizmet götürüyoruz.

Terör örgütü benim vatandaşımın sözcüsü değildir olamayacaktır. Katmerleşmiş sorunlar terör örgütünün eseridir.

Türkiye ekonomisi çok büyük bir atılım yaşıyor. Türkiye demokraside çok büyük bir adım atıyor. Demokratik bir anayasaya kavuşmak için adım atıyor. İşte tam böyle bir anda terör kendini gösteriyor ve kardeşi kardeşe düşman etmek için bir kez daha kirli senaryosunu ortaya koyuyor. Bizi yolumuzdan alı koymak için kanlı eylemlerine hız veriyor.

İstismar zeminini kaybeden terör örgütü çözüme karşı direniyor. Silah tüccarları ve savaş baronları çözüme karşı direniyor. Şehitleri istismar edenler, onların üzerinden rant peşinde koşanlar çözüme karşı direniyor. Terör örgütü açıkça statükonun bir maşası olmuştur.

Milletim yaşananlara karşı uyanık olmalı. Milli birlik projesine karşı çıkıyor, bunları görsünler. Anayasa değişikliğine kimler karşı bunları görsünler. CHP, MHP, BDPi İmralı onun yanında terör örgütü; karşıda ise Ak Parti. Hepsi belgeli... Bunlar artık açık. Anamuhalefet partisi lideri talimat veriyor. oy kullanmayacaksınız. BDP de aynı şekilde. 20 kişilik bir grup bile kendine güvenemiyor. Benim milletim bütün bu olanları görecek ve kararını verecektir.

ASYA İŞBİRLİĞİ ZİRVESİ VE DIŞ POLİTİKA

Geçen hafta dış politikada önemli gelişmeler yaşandı. İstanbul'da yapıulan Asya İşbirliği ve Güvenlik Konferansı nedeniyle çok önemli temaslarda bulunduk. İkili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuları da müzakere ettik.

Bu toplantılarının sonunda açıklanan bildiride İsrail kınandı. Burada ilk kez uluslararası bri metinde İsrail'in yaptığı devlet terörü kınandı.

EKONOMİDE İBRELER

Türlkiye, yoksulluk, eğitim, sağlık, kalkınma ve çevre hedeflerine 2015'e kadar yakalamıştır.

İhracattat büyüme devam ediyor, kapasite kullanım oarnlarında önemli artış var. İşsizlik rakamları açıklandı. İşsizlik 13.7 olarak açıklandı. Geçen yılın aynı döneminde rakam 15.8'di. Emsal ülkelerin çoğunda işsizlik arttı. Şimdi o gün konuşan muhalefet şimdi ne diyecek. Ama bu yeterli değil daha da düşüreceğiz bunu.

Bu ülkede mevsimsel işçilik diye bir gerçek var. Bu sayede önemli bir işsizi iş sahibi yapıyoruz. Biz bu işsizliği Evelallah yüzde 10'lara düşüreceğiz. Bu rakamlar Mart ayı ornalrı. Şu anlarda daha düşük olduğunu düşünüyorum. Dikkat edin arkadaşlar. Şu anda önümüzde bir referandum var. Bir yıl sonra seçim var. Ama bizim rakamlarımız büyüyor. Geçmişte bunları çok gördük. Seçim yaşlaktıkça göstergeler tersine dönüyordu. Şimdi rakamlar revize ediliyordu. Ama Türkiye daha iyi günleri görecek.

Bu işi ulusal anlamda çok uzatmıyorum. Uluslararası hukuk çerçevesinde ancak bu işin sonuna kadar takipsiçi olacağız. İsrail, Türkiye'yi başka ülkelerle aynı kefeye koymak gibi bir yanlış yaptı. Bunun cezasını çekecek.

Kendilerini destekleyen ulusal ve uluslararası camiadaki medyayı harekete geçirerek kendilerine aklama yoluna gidiyor. İçeride de var buınlardan. Bu İsrail yanlısı medya var. Bunlar zavallı. Bunkların rahatsılıkları Ak Parti. Yapılanlar insaf dışı. Ağır ifadeler kullanacağım. Yakışmıyor bize. Türtkiye Ak Parti iktidarından kurtulmadıkça İsrail ile ilişkilker düzelemez diyor. Şu çirkinliğe bak. Sen kimin avukatısın. Sen rakamlara bak Türkiye nereden nereye geldi? Ona bak sen.

Biz Tahran anlaşmasını Obama'nın yazdığı mektuba binaen imzaladık. Bu karaları kendi başımıza almadık. Bu işi diyalog ve diplomasi yoluyla çözelim dedik.

Irak'ta da aynı şeyi söyledik. Ne oldu? Irak'ta milyonlarca insan öldü. Bir Saddam için değer miydi?

"BİZİM DEĞİL SİZİN EKSENİNİZ KAYIYOR"

Brezilya ile beraber anlaşma yaptık. Eksen yaygarası koparıldı. Sevsinler sizi. Eksen meksen kaymıyor. Sizin ekseniniz kayıyor. Su yatağını buldu. Biz doğru yapacağız, doğruyu yapıyoruz, doğruyu yapmaya davam ediyoruz. İsrail'in kara propağandası medyada dervam ediyor. Bu manşetlerin altında neler yatıyor biz çok iyi biliyoruz. Savunma durumunda olan biz değiliz, savunma yapması gereken İsrail ve onu detekleyen ülkelerdir.

Nasıl gitti ne şekilde gitti ayrı konu. Sen 19 yaşındaki Amerikan vatandaşı bir gencin kafasına 5 kurşun sıkacaksın. Bunu neyle izah edebilirsin. Bunu en kanlı terör örgütleri yapar ancak. Buna nasıl sessiz kalacaksın. Üzerinde silah var mı? Gemi de var mı? Yok. Sen oraya ekmek bıçaklarını sopaları koyup dünyaya göstereceksin. Sensilahlarını nasıl dünyaya göstereceksin. Kanasları hucum botlarını...

Biz Türkiye'deki medyadan daha farklı bir tavır beklerdik. Maalesef bunu göremedik.

AB yetkilileri bugün yaptıkları yorumlarda, Türkiye'nin ekseninde kayma olmadını, sorgulanması gereken bir eksen varsa bunun AB'nin ekseni olduğunu söylüyor. Uzaklardakiler bunu görüyor da içimizdeki miyoplar bunu göremiyor, görmüyor. Türkiye'nin ekseni kaymıyor asli yerine dönüyor.

Bazılarının yorumlarına bakıyorum. Türkiye'nin Gazze'de ne işi var diyor. Diğerlerinin Irak'ta Afganistan'da ne işi var? Bunu sorsana. Onlar BM'nin daimi üyesi diyebilirsin. NATO üyesi diyebilirsin. Bne de BM'nin geçici üyesiyim. NATO dersen NATO üyesiyim. Türkiye sıradan birt ülke değil. Türkiye'nin uluslararası bir yeri var. Türkiye bir kasaba devleti değil. Gündem belirleyen bir ülkedir. Öyle köşe yazarlarının yorumlarına bakmayın. Türkiye'nin ne doğudan ne batıdan ne kuzeyden ne güneyden kopması sözkonusu değildir.

Türkiye'nin misyonunu en iyi idrak edecek olan kadim dostumuz Obama'nın da ifadesiyle model ortaklık olarak tarif eden ABD ile işbirliğidir. Türkiye'nin dış politikası Aka Parti ile değişmemiştir. Türkiye her zaman Orta Doğu ile ilişkisi olmuştur. Orta Doğu ile ne kadar yakınlaşsak o manşetler harekete geçiyor. Bu ülkede Arap diye köpeğine isim koyarak ırkçılık yapan zihniyetlere şahit olduk. Sözkonusu Arapalarla işbirliği olunca tarihin yalanları devreye giriyor.

Bizim eksenimiz hukuk eksenidir. Barış eksenidir. Demokrasi eksenidir. Bunun dışında eksenimiz olması sözkonusu olamaz."

Haber 7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.