banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Kamalak: İnancımızın etrafında birleşmeliyiz

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve bir grup partili,  çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi. Cuma namazını Ulu Camii’nde kılan Kamalak, çıkışta açıklamalarda bulundu.

Bütün insanlığın bir bunalım içinde olduğunu söyleyen Kamalak, küfür ehlinin Müslümanlara karşı birleştiğine ve oyunlar oynadığına dikkat çekerek,  “Kürt’üyle, Türk’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Acem’iyle, Arap’ıyla, Zaza’sıyla, Sünni’siyle ve Alevi’siyle bu oyunu bozmamız gerekiyor.” dedi.

“Hepimizin Rabbi, Peygamberi, Kitabı ve Kıblesi birdir”

Bütün Müslümanların, ‘La ilahe illallah’ dediğini belirten Kamalak, “Hepimizin Rabbi, Peygamberi, kitabı ve kıblesi birdir. Bu kadar birlik hepimize yetmiyor mu? Bunun etrafında birleşmemiz lazım. İnancımız etrafında birleşmemiz lazım. Tarihte atalarımızın, dedelerimizin yaptığı gibi karamsarlığa ve ümitsizliğe yer yok. Ne Türk, Kürtsüz yaşayabilir ne de Kürt, Türksüz yaşayabilir. İkisi bir araya geldiğinde, tarihte olduğu gibi inşallah gelişmeler olur ve yeni destanlar yazılır.” şeklinde konuştu.

Birlik çağrısında bulunan Kamalak, konuşmasının devamında, şunları söyledi: “Biz Kürt’üyle, Türk’üyle; Rabbimiz bir kitabımız bir Peygamberimiz bir olan kardeşlere çağrı yapıyorum; gelin, Kur’an’ın etrafında birleşelim. İki milyarlık İslam âlemini bir araya getirelim. İslam birliğini kuralım, İslam para birliğine geçelim, İslam kültürel işbirliği teşkilatı kuralım. Ayrılığa değil, birliğe çağrı yapalım. O zaman görürüz ki, şu an paramparça olmuş ümmet tüm insanlığa yol gösterecektir.”

Kamalak, açıklamasının ardından beraberindeki heyetle esnafa gül dağıtarak Hz. Süleyman Camii’ne kadar yürüdü. (M. Hüseyin Temel / M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.