banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Kadın şiddetine Felhan'dan tepki

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla yazılı açıklama yapan Felhan; “Bilindiği üzere 1999'da 25 Kasım tarihinin, Birleşmiş Milletler tarafından 'Uluslararası Kadına Karşı Şiddete Hayır Günü' ilan edilmiştir. Kadına karşı şiddet, en yaygın ve sık olarak rastlanılan kadının insan hakları ihlallerinden biridir. Mensubu olduğumuz İslam dininin kadına çok büyük önem vermesine rağmen maalesef günümüzde hala kadına yönelik şiddetin yaşandığını gözlemlemekteyiz. Kadınlar ailede,  sokakta, okulda ve iş hayatında fiziksel, ekonomik, psikolojik ve cinsel şiddete maruz kalmaktadır. Yaşanan bu olumsuzluklar neticesinde en fazla kız çocukları mağdur oluyor, okuyamıyor, böylece büyüdüklerinde toplumsal hayata etkin katılamıyorlar. Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuya bakış açısını aynen aktarmak istiyorum: ‘Kız çocuklarına ve kadınlara yönelik her türlü ayrımcılık, kesin bir dille cahiliye adetidir. Kız çocuklarına ve kadınlara yönelik her türlü ayrımcı yaklaşım, özellikle de şiddet cahiliye dönemi alışkanlığı olduğu kadar, insanlık dışıdır, vicdan dışıdır’.

 

AK Parti kurulduğu günden bu yana kadın kolları içerisinde görev alan kadınlar, adeta müstakil bir kadın partisi gibi çalışmaktadır. Partinin rutin çalışmalarının dışında, kendi başına mahalle toplantıları düzenleyen kadın kollarımız, dezavantajlı kesimleri ziyaretler ve onlara yardımların yanı sıra ‘yarın seçim olacakmış gibi’ her an hazırdır. Böylelikle AK Parti kadınları eve kapatan bir parti değil aksine sosyal hayata, siyasi hayata adapte etmiş ve etmeye devam eden bir partidir.

 

Partimiz iktidara geldiği günden bu yana, kadınların sosyo-ekonomik konumlarının güçlendirilmesi, toplumsal yaşamda kadın erkek eşitliğinin sağlanması, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma amaçlarına ulaşılabilmesi için kadınların istihdamının artırılması ve eşit işe eşit ücret imkânının sağlanması gibi iyileştirmeleri; Çalışma Hayatı ve Sosyal Güvenlik Alanında 6111 Sayılı Kanunla, halk arasında Torba Kanunu şeklinde nitelendirilen ‘Kadınlarımıza Yönelik İyileştirmeler’ yasal düzenlemelerle hayata geçirmiştir. AK Parti böylelikle kadınların, barış, adalet, ekonomik ve sosyal alanlarda önünün açılmasını sağlamıştır. Hükümetimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin’in öncülüğünde ise, eşine şiddet uygulayan ve evden uzaklaştırma cezası alan erkeğin 'elektronik kelepçeli teknik izleme sistemi' ile takip edilebileceği bir sistemi üzerinde çalışılmaktadır. AK Parti olarak elbette bunlarla da yetinmeyip, kadınlarımızın sorunlarının irdelenmesi, çözüm önerilerinin tartışılması ve toplumsal duyarlılık oluşturulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

Haliliye Kadın Kolları Teşkilatı olarak ise, partimizin bu genel çalışmaları doğrultusunda; kentimizdeki, merkez ilçemizdeki kadınlara yönelik toplantılarımızı, ziyaretlerimizi yapıp bu kesimlere karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesine katkı sunmaya çalışıyoruz. Kadınların toplumda hak ettiği yeri alabilmeleri için kadına şiddete karşı, kadın haklarının yanında yer aldığımızı hatırlatarak, kadına yönelik her türlü şiddeti kınadığımızı belirtmek istiyoruz.

 

Bu vesileyle başta kadın öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü de kutluyoruz” denildi.

Anahtar Kelimeler:
Nahide Felhan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.