banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi

Kaçak 4-C'lilerin sorunlarını dinledi


Milletvekili adayı KAÇAR, özelleştirilen kurumlarda daha önce kadrolu işçi statüsünde iken şimdi ise çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışan Türkiye genelinde 4-C statüsünde 24 bin çalışan olduğunu, bu işçilerin gerek çalışma koşulları, gerek özlük hakları, gerekse ücret politikalarıyla ilgili uzun yıllar yaşadıkları sıkıntıların olduğunu, bu konuyla ilgili AK Parti iktidarı döneminde özellikle son yıllarda toplu görüşme ve toplu sözleşmelerde önemli kazanımlar elde edilmekle beraber, halen çözüm bekleyen önemli problemlerin bulunduğunu belirtti.
Milletvekili adayı KAÇAR, konuşmasının devamında: “Bu sıkıntıların özellikle en önemlisi, aynı işi yapan, aynı unvana sahip ancak ücret politikası ve ek ödemelerle ilgili farklı uygulamaya tabi tutulan 4-C’li kardeşlerimizin durumu. Bunların köklü çözümünün tek yolu 4-C’li kardeşlerimize kadro verilmesidir. Son yapılan toplu sözleşmelerde de 4-C’lilere kadro verilmesi noktasında çalışma yapılmasıyla ilgili Hükümetimizle Yetkili Sendika Memur Sen arasında bir mutabakat söz konusu. İnşallah yeni dönemde sosyal politikalar noktasında iddialı bir parti olan AK Parti olarak en önemli önceliklerimizden biri 4-C’li kardeşlerimizin kadroya geçiş sürecinin hayata geçirilmesidir. Ben de uzun yıllar Sendika Genel Başkanlığı yapmış ve Emek hareketinden gelen biri olarak yeni dönemde inşallah çalışma hayatıyla ilgili öncelikli takip edeceğimiz konulardan bir tanesi de 4-C’lilerin kadroya alınmasıdır.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.