banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

İtiraf: Uludere'de büyük hata yapıldı!
Hasan BOZKURT'un haberi
Aydın, "Hepimizin yüreğini sızlatan bir olay. Bir hata yapıldı. Yanlış oldu orada. Ancak bunun istismar edilmemesi lazım. Bu tür şeylerin siyasete konu edilmemesi lazım. Siyaset devşirmesi doğru değil. Bu acı olayın müsebbipleriyle alakalı adli ve idari soruşturmalar çok sıkı şekilde devam ediyor. Bütün bunlar detaylıca araştırılıyor. Mağdur ailelerle ilgili ciddi düzenlemeler yaptık, yapmaya devam ediyoruz" dedi.
BUGÜN'e konuşan Aydın, AK Parti'nin 'reformist yapısından uzaklaşarak devletleştiğine' yönelik eleştirileri reddetti. Aydın, "Türkiye'nin değişimi, dönüşümü adına çok hayati düzenlemeleri hayata geçirdik. Türkiye'de olmaz denilen yapılamaz, düşünülemez denilen icraatları hayata geçirdik. Türkiye değişiyor, dönüşüyor. Türkiye demokratikleşirken normalleşiyor. Çok da kolay olmuyor bunlar. Bunları yaparken Ergenekon, çeteler, mafyalar, Balyoz ve KCK ile mücadele ettik. Partimiz kapatılmaya çalışıldı. e-bildiriler geldi" ifadelerini kullandı.
AK PARTİ PARÇALANMAZ
Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu'nun AK Parti'ye transferleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Aydın, 30 Eylül'deki Büyük Kongre'de partide yenilenme yaşanacağını söyledi. 2007 yılında yapılan transferlerle partisinin oyunu artırdığına, 2011 seçimlerinde yüzde 50'lere ulaştığına dikkat çeken Aydın, "Kurtulmuş ve Soylu'nun AK Parti'ye katılmasıyla AK Parti parçalanmaz, aksine güçlenir" diye konuştu. Aydın, HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu'nun AK Parti'ye dönük açıklamalarını ise "Belki sayın Bekaroğlu'nu davet etseydik böyle düşünmezdi. Yalnızları oynadığı için, kendini yalnız hissettiği için böyle düşünüyor" karşılığını verdi.
4. YARGI PAKETİ SOMUTLAŞMADI
4. yargı paketinde Abdullah Öcalan'a 'sayın' denmesinin serbest hale geleceğinin hatırlatılması üzerine Aydın, "4. yargı paketiyle ilgili basında çıkan haberler çok doğru değil. Somutlaşmış bir şey yok. Öcalan ile ilgili dahil hepsi üzerinde mutabakata varılmış birşey yok" yanıtını verdi.
Aydın, 4. Yargı paketinde düşünce ve ifade özgürlüğünü daha ileri bir seviyeye çıkaracaklarını vurguladı. Bu arada Aydın, Türkiye'nin Suriye halkının taleplerini öncelikli politika edindiğini belirterek "Özellikle Suriye'de baskıcı ceburut Baas yönetiminin zulmüne uğrayan Suriye halkı var. Esed sonun başlangıcını oynuyor. Suriye halkının iradesi önemli. Halkın iradesiyle oluşacak yönetim bizim istediğimiz olur. Başbakan'ın Rusya'ya yaptığı ziyarette de bu alternatif sunuldu. Suriye'nin daha da yalnızlaşarak Esed yönetiminin bırakacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Suriye'de düşürülen Türk jetiyle ilgili sürecin devam ettiğini ve elinde belgesi, bilgisi olan tüm ülkelerden bunları talep ettiklerini hatırlatan Aydın, "Uçağın nasıl düştüğü sıkı sıkı araştırılıyor. Somut bir şey olmadan açıklama yapmak doğru olmaz" dedi.
3. DÖNEM ESNEYECEK
Ahmet Aydın, 3 dönem üst üste aday olanların bir daha aday yapılamayacağına ilişkin tüzük maddesinin esnetileceğini söyledi. Aydın, 1 dönem milletvekilliğine ya da belediye başkanlarına ara verenlerin yeniden siyasete devam etmesinin önünün açılacağını vurguladı. Aydın, milletvekillerinin belediye başkanı, belediye başkanlarının milletvekili olabileceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: BUGÜN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.