banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

İşte son anket

Seçim olsa 4 partinin son durumu

Türkiye seçim atmosferine girmeye başladı. Başbakan Erdoğan yüzde 50 oy hedefliyor. CHPli Gürsel Tekin ise tek başına iktdar için bize yüzde 37 yeter diyor. Son anket göre AK Parti, CHP, MHP ve BDPnin oyunu ortaya koydu.

Prof. Özer Sencarın başkanlığında Metropoll araştırma şirketinin son çalışması yayınlandı. Sabah Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcakın bugünkü köşe yazısında yer verdiği araştırmada Bugün seçim olsa hangi partiye oy verileceği?sorusunu da cevap aranmış. 

Metropollün son araştırmasına göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra, dört partinin oy oranları şöyle: AK Parti yüzde 45.3, CHP yüzde 30.7, MHP yüzde 13.8, BDP ise yüzde 6.5.

Metropollün eski kamuoyu araştırmalarıyla mukayese edildiğinde, AK Partinin bir miktar gerilediğini, CHPnin ise ilerlediğini kaydeden Nazlı Ilıcakın ankete ilişkin yorumu şöyle:

CHPnin, Kemal Kılıçdaroğluyla, eskisine göre daha iyi bir çizgi yakaladığını da söyleyebiliriz. Deniz Baykala güvenenler % 10-15 civarındayken, Kılıçdaroğluna güven % 22.5. Tayyip Erdoğan ise, mevcut siyasi parti liderleri arasında en çok güvenilen politikacı olma özelliğini, % 40.6 destek ile sürdürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.