banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

İşte Erdoğan'ın gönlündeki Başkanlık sistem
Yeni anayasa, başkanlık sistemi ne kilitlendi. Uzlaşma komisyonu, yeni anayasanın yasama maddesinin yazımına başkanlık sistemi tartışmasıyla başladı.
SEÇİMLER 5 YILDA BİR YAPILACAK
AK Parti 'nin 22 maddelik önerisinde, seçimlerin 4 yıl yerine 5 yılda bir yapılması öngörülüyor. Bir kişinin en fazla iki kez başkanlık yapabileceği belirtiliyor. Taslağa göre; Başkan partili olabilecek ama parlamenter olmayacak. Bakanları da Başkan atayacak
BAKANLAR DIŞARIDAN ATANACAK
AK Parti'nin başkanlık sisteminde; bakanların milletvekilleri arasından değil dışarıdan atanması öneriliyor. Milletvekili olamayacak Bakanların, parlamentoya karşı da sorumlu olmaması teklif ediliyor. Gensorunun da kaldırılması öngörülüyor.
SEÇİM BARAJI YÜZDE 5'E Mİ İNECEK?
AK Parti, Başkanlık sisteminde kanunların tasarı halinde hazırlanmasına son vermeyi planlıyor. Yasalar milletvekillerinin teklifleriyle hazırlanacak. Seçim barajının ise yüzde 5'e düşürülmesi düzenleniyor.
KAYNAK: SAMANYOLUHABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.