banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

İşte CHP'nin Suruç izlenimleri

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin Suruç raporuna ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP heyetinin ekleriyle birlikte 219 sayfadan oluşan 'Suruç Katliamı ve IŞİD Tehdidi Hakkında Değerlendirme Raporu'nu 550 milletvekiline ulaştırmayı hedefliyor.


Daha önce hükümet yetkililerinin de dikkat çektiği "HDP bu gençlerin aranmasına izin vermedi" şeklindeki iddialar CHP raporuyla kesinlik kazandı.

CHP heyetinin ekleriyle birlikte 219 sayfadan oluşan ’Suruç Katliamı ve IŞİD Tehdidi Hakkında Değerlendirme Raporu’ 550 milletvekiline de ulaştırılacak.

Grup Başkanvekili Özgür Özel’in rapor hakkındaki yazılı açıklaması şöyle;

20 Temmuz 2015 Pazartesi günü Suruç’ta yaşanan bombalı terör saldırısı sonucu 31 yurttaşımız yaşamını yitirdi. 100’den fazla yurttaşımız ise yaralandı. O gün Suruç’a düşen bomba aslında 70 milyonun yüreğini parçaladı.

Suruç’taki saldırının ardından bu bir hafta içerisinde; Adıyaman’da terör örgütü ile yaşanan çatışmada Uzman Onbaşı Müsellim Ünal, Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesinde polislerimiz Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar şehit oldu. 24 Temmuz günü sınırdaki çatışmalarda Astsubay Mehmet Yalçın Nane şehit olurken, önceki gün Diyarbakır’daki yaşanan çatışmada Jandarma Astsubay İsmail Yavuz ile Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak şehit oldu. Suruç saldırısı ile tırmanmaya başlayan terör olayları sonrasında her gün gelen başka bir acı haber ile sarsıldık.

Suruç saldırısının gerçekleşmesinin hemen akabinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcılarımız Veli Ağbaba ve Sezgin Tanrıkulu’nun başkanlıklarında 15 milletvekilinden oluşan bir heyetle Suruç’a intikal ederek yerinde incelemelerde bulundu.

Heyetimiz, bu büyük katliamdan sadece 6 gün sonra katliamın tam olarak aydınlatılabilmesi ve bir daha benzer olayların yaşanmaması için Suruç’taki gözlemlerini ekleriyle birlikte 219 sayfadan oluşan kapsamlı bir rapor hazırlayarak Sayın Genel Başkanımıza sundu.

Bu rapor, Suruç’ta yaşanan katliamın bütüncül bir değerlendirmesini yapmak ve benzer terör faaliyetlerinin bir daha yaşanmasını engellemek için CHP’nin önerilerini kamuoyunun bilgisine sunmak üzere hazırlandı.

Raporun ilk bölümünde, menfur terör saldırısının hemen ardından olay yerine intikal eden CHP heyetinin gözlemleri ve edindiği bilgilere yer verildi.

İkinci bölümde ise sınırımızın hemen ötesinde küresel bir terör tehdidi olarak ortaya çıkan IŞİD’in yapısı, bölgedeki faaliyetleri özetlendi.

Partimizin Suruç’ta yaşanan ve 31 yurttaşımızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan terör saldırısına dair değerlendirmelerine ve IŞİD tehdidine karşı Türkiye’nin alması gereken tedbirlere ilişkin önerilerine ise raporun son bölümünde yer verildi.

Raporun eklerinde ise Cumhuriyet Halk Partisi millletvekillerinin katliamdan önce konuya ilişkin yapmış olduğu yasama ve denetim faaliyetlerine yer veriliyor.

Ülkemiz terörle mücadelede çok ağır bedeller ödedi; ödemeye de devam ediyor. Yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğine, iç barış ve toplumsal huzurumuza ve ülkemizin güvenliğine kast eden terör eylemleri giderek tırmanıyor.Bu acının son bulmasını, akan kanın durmasını ve bu topraklarda artık barışın yeşermesini hepimiz istiyoruz. Ama biliyoruz ki, bazı hususların artık laftan öteye gitmesi gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi devamlı olarak Türkiye’nin önemli toplumsal meselelerinin çözüm zeminin TBMM olduğunu söylüyor.
Nitekim hazırladığımız bu raporda da ‘Yaşanan travmanın boyutu ve eylemlerin devam etme riski dikkate alındığında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin olağanüstü olarak toplanması ve acilen bir Araştırma Komisyonu kurulması önem arz etmektedir.’ denilmektedir.

Söz konusu rapordaki önemli bulgular ve çözüm önerileri üzerine Sayın Genel Başkanımızın da talimatıyla Grubumuz adına ülkemizin yaşadığı bu terör saldırısı ve terör eylemlerinin enine boyuna araştırılması için bir Meclis Araştırma Komisyonu Kurulmasına ilişkin önergemizi geçtiğimiz hafta içerisinde TBMM’ye sunduk ve aynı zamanda; 116 milletvekilimizin imzasıyla bu önergeyi görüşmek üzere Meclisi 29 Temmuz 2015 Çarşamba günü saat 15.00’te olağanüstü toplantıya çağırdık.

Toplantı öncesi hazırlanan bu rapor Parlamentodaki 4 siyasi parti grubuna mensup tüm milletvekillerine ulaştırılacak olup, Raporumuzu siz değerli basın mensupları kanalıyla kamuoyuna arz ediyoruz. 

Anahtar Kelimeler:
SanlıurfaSuruçCHP
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.