banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

İşte CHP'lilerin istediği AK Partili başkan!

CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'dan 2014 yerel seçim taktikleri... CHP'nin İBB adayı kim olursa olsun örgütün o ismin arkasında duracağını belirten Salıcı, 'İstanbul'u kazanacak adayla seçime gireceğiz' dedi.

İşte Salıcı'nın Akşam gazetesine yaptığı açıklamalar;

SEÇİME START VERDİK

2014 yerel seçimleri için start verdik. Vatandaşla temas kurulacak noktaların sayısı çoğaltılıyor. Hedef şu: Biz vatandaşla vatandaşın olduğu yerde görüşeceğiz. Evindeyse evinde, işindeyse işinde ziyaret edeceğiz. Sokaktaysa orada buluşacağız.

İstanbul'da 2011 seçimlerinde var olan 32 bin 441 sandığın her birine iki CHP'li belirledik. Bunu seçim günü sandık başında dursunlar diye yapmadık. Seçime kadar her sandığa düşen 300 seçmenle ilgili çalışma yapsınlar diye belirledik. Bütün İstanbulluların kapısı çalınacak. Kararsız olduğu düşünülen insanların üzerine eğilinecek.

ANKETLERDE ÇOK İYİYİZ

Genel merkezimizin yaptırdığı anketler var. Özellikle belediye seçimleriyle ilgili. Oralardaki durumumuz iyi görünüyor. Ama tek tek ilçe söylemem doğru olmaz. Şu anda 12 belediyemiz var. Bunların hiçbirini kaybetmiyoruz. Oylarımız 2009 seçimlerindeki oylardan daha yüksek durumda. Küçük farklarla kaybettiğimiz ilçeler vardı onlarda adayımız henüz belli değil. Ona rağmen seçimleri alabilecek noktadayız. Beykoz, Eyüp, Beyoğlu, Beylikdüzü ve Çekmeköy'ü alacağımızı düşünüyorum. Mesela AKP İl Başkanı, Ataşehir için çok çalışıyor. Bir açıklamasında 'İçimde bir ukdedir' dediği Ataşehir, Aziz Babuşcu'nun içinde ukde kalmaya devam edecek.

HESAP SORACAĞIZ

AK Parti'nin yerel seçimlerde Kadir Topbaş'ı aday göstermesini istiyoruz. Stratejimiz onun üzerine kurulu. İstanbul'da yapılan bütün kötü işlerin altında onun imzası var. Onun dışında bir aday gösterilirse bizim de planımız değişecek. Hatta birkaç strateji belirlememiz gerekecek. Kadir Topbaş'ın yerine gelecek kişi 'Reddi Miras' diyerek bu kötü işleri kabul etmeyebilir. Dolayısıyla biz şimdi Topbaş üzerine yoğunlaşıyoruz. İzmir Metrosu ile İstanbul Metrosu'nun kaça maledildiği ortada. Biz Kadir Topbaş'a İstanbul'da metro için fazladan harcanan paranın hesabını soracağız. Buharlaşan paranın hesabını soracağız.

MUSTAFA SARIGÜL'E ÖNYARGILI DEĞİLİM

Mustafa Sarıgül'le ilgili ön yargım yok. Hiç kimseye karşı ön yargım yok. Benim adayım yok. AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu bir röportajında 'Sarıgül aday olursa stratejimiz değişir' demiş. Bence Babuşcu birkaç kez strateji değiştirecek. Çünkü sürprizlerle karşılaşacak seçim sürecinde.

BÖLÜNME OLMAZ

Sarıgül gelirse hiçbir şey olmaz. Değil Sarıgül, kim adayımız olursa olsun CHP'nin içinde ne bölünme ne çatlama ne de başka bir şey olur. Örgüt kendisini İBB Başkanlığına taşıyacağına inandığı kişinin arkasında net bir şekilde durur. CHP'nin adaylığı konusunda Gürsel Tekin, Akif Hamzaçebi ve Mustafa Sarıgül'ün ismi var ama kamuoyunun ismini duymadığı başkaları da var. CHP'nin aday sorunu olmaz. Sorunumuz şu: Kiminle kazanırız? Bunun için de iki üç kişinin karar vermesi değil daha geniş herkesin mutabık olacağı bir yapıya ihtiyacımız var. Çok net ama aday son dakikaya kadar kimin olacağı belli olmayan bir süreç yürütülmeyecek. Adaylarımız 50-60 gün önce belli olursa ki önceki seçimlerde oldu bazen o zaman kırgınlıklar oluşabiliyor. Yaz bitiminde bizim adaylarımızın hepsinin belirlenmesi lazım. İlçeler dahil.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.