banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

İşte BDP'nin Gül'e götürdüğü öneriler

Meclis'teki boykot ve yemin etmeme krizine el atan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP lideri Kılıçdaroğlu'yla yaptığı görüşmenin ardından bağımsız milletvekilleri ile bir araya geldi.

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'ndan seçilen milletvekilleri adına Köşk'e çıkacak Şerafettin Elçi ve Ahmet Türk Cumhurbaşkanı Gül'e çözüm formülleri sundu. 

Edinilen bilgiye göre Elçi ve Türk, YSK kararıyla Milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle için "Kırmızı çizgimiz" dedi ve Dicle'nin yeniden milletvekili seçilebilmesi için Diyarbakır'daki tüm milletvekillerinin istifa ettirilerek ara seçime gidilmesi istenecek. KCK'dan tutuklu 5 milletvekilinin tahliye edilip Meclis çalışmalarına katılması için de Anayasa ve ceza kanununda değişiklik yapılması konusunda öneriler sundu.

Türk ve Elçi'nin, çözüme dönük somut adım atılmadıkça Meclis boykotunun süreceği mesajını verdiği, Gül'den bu konuda aracılık etmesi istendiği belirtildi.

Mardin Milletvekili Ahmet Türk de dün toplantı çıkışında, "Biz çözüm önerilerimizi sunacagiz. Kendilerinden aracı olmalarını isteyeceğiz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.