banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

İşte AK Parti İzmir İlçe Belediye Başkan Adayları

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir Belediye Başkan Adayları Tanıtım Programı’na katıldı. Halkapınar Spor Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.


Konuşmasının başında ikinci şehadet yıl dönümü olan, İzmir Adliyesi’ni kana bulamaya gelen teröristlere cesaretle karşı koyan polis memuru Fethi Sekin’i rahmet ve minnetle yâd ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelede, 15 Temmuz’da, Afrin ve Cerablus’ta şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazilere sıhhat ve afiyet temennisinde bulundu.

“İZMİR'İ TÜM GÖNÜL COĞRAFYAMIZIN KALBİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerin AK Parti adaylarını tebrik eden ve seçim çalışmalarında başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’i, sadece Türkiye’nin değil, tüm gönül coğrafyasının kalbi olarak gördüklerini söyledi. Anadolu’nun işgale başlandığı yerin de, istiklale kavuştuğu yerin de İzmir olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “İzmir’in dağlarında çiçekler açar’ diyoruz ya o çiçekler bizim istiklal aşkımızın çiçekleridir. Birliğimizin, dirliğimizin çiçekleridir. Onun için İzmir’in hudutları bu güzel ilimizin fiziki coğrafyasıyla izah edilemeyecek genişliktedir, derinliktedir” ifadelerini kullandı.

İzmir’de; kökleri Doğu Türkistan’dan Selanik’e, Kırım’dan Girit’e kadar uzanan geniş bir coğrafyadan gelenlerin, Türkiye’nin 81 ilinden bu şehri yurt edinen vatandaşların bulunduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onun için diyoruz ki, İzmir sadece İzmirlilerin değil, 81 milyonun şehridir. Bu salonda Çakabey’lerin kahramanlığı, mangal yürekli efelerin istiklal azmi var. Bu salonda ‘İzmir’i gâvura yar etmeyiz’ diyerek silaha davranan fedailerin hesapsız memleket sevgisi var” diye ekledi.

“İHRACATTA 168,1 MİLYAR DOLARLA CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK RAKAMINA ULAŞTIK”

İzmir’de sadece Türkiye’nin bağımsızlığının değil, aynı zamanda ekonomik bağımsızlığının da temellerinin atıldığını; ancak İzmir İktisat Kongresi ile başlayan kalkınma hamlesinin sonraki dönemlerde uzun süre sekteye uğratıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti iktidarları döneminde, aynı ruh ve heyecanla Türkiye’yi yeniden hızlı bir kalkınma sürecine soktuklarını söyledi.

Kur-faiz-enflasyon üçgenindeki maruz kalınan saldırıya rağmen 2018 yılının ilk üç çeyreğinde yüzde 4,5 büyüme gerçekleştiğine, 2018’de 168,1 milyar dolarla Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaşıldığına, istihdamda geçen yılın ilk 10 ayında bir milyon kişinin üzerinde artış yaşandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi 3,5 kat büyütürken İzmir’i de ihmal etmediklerini belirtti.

Son 16 yılda İzmir’e 67 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını aktararak şehre eğitimde, 9 bin 548 yeni derslik, 3 yeni devlet üniversitesi ve 6 bin 330 yatak kapasiteli yükseköğrenim yurtları kazandırdıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla 18 bin konut projesini hayata geçirdiklerini, sağlıkta 35’i hastane toplam 109 tesisi hizmete sunduklarını dile getirdi.

“İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU BU YIL BİTECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehrin bölünmüş yol uzunluğunu 424 kilometre ilaveyle 827 kilometreye çıkardıklarını, İstanbul-İzmir otoyolunun tamamının bu yıl biteceğini, İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın inşası sürdüğünü dile getirdi ve ulaşım alanında hayata geçirilen diğer projelere de değindi.

Konuşmasında şehre kazandırılan ve hâlen devam eden projelerden de örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz İzmir’e yaptığımız yatırımları oy hesabıyla veya bir başka hesapla yapıyor değiliz. Biz İzmir’i hesapsız seviyoruz, hizmetlerimizi de hesapsız yapıyoruz. Hem de o kadar hesapsız seviyoruz ki belediyelerin yapmaları gerekip de beceremedikleri işleri dahi biz üstleniyor, tamamlıyoruz” sözlerine yer verdi.

Bu yüzden İzmir’de Büyükşehir’e, belediyecilikten ticarete her alanda hizmet siyaseti konusundaki kıdemine, müktesebatına, birikimine, gayretine inandıkları bir kişiyi aday gösterdiklerini, ilçe adaylarını da aynı hassasiyetle belirlediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İzmir’i marka şehir yapacak projeleri önümüzdeki dönemde inşallah Büyükşehir Belediyemiz, Başkanımız, ilçe belediye başkanlarımızla birlikte hayata geçirecek” dedi.

Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde İzmir’in ayrı ve özel bir yeri olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fethi Okyar’dan Adnan Menderes’e kadar, Türkiye’de demokrasi mücadelesi veren kim varsa, İzmir’in hepsine de sahip çıktığını söyledi.

“KORKU SİYASETİYLE İZMİR’İ ADETA ESİR ALMIŞ DURUMDALAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Bugün dönüp baktığımızda İzmir’e en çok zararı tek parti dönemi zihniyetinden bir türlü kurtulamayan CHP’nin verdiğini görürüz. Dillerinden halkçılığı eksik etmeyen, ama zihinleri ve icraatlarıyla adeta halka husumet bekleyen bu parti İzmir’in üzerine bir karabasan gibi çökmüştür CHP’nin yaptığı tek iş, tarihte medeniyetin, kültürün, sanatın, ticaretin merkezi olarak nam salan İzmir’i tek parti devrinin bağnazlığına mahkûm etmek olmuştur. Özellikle mahalli idarelerde İzmir CHP yönetimleri döneminde her alanda gerilemiş, her alanda Türkiye ortalamasının altında kalmıştır. Öyle ki İzmir’de aslında belediyelerin sorumluluğunda olan pek çok yatırımı son yıllarda bakanlıklarımız yapmak zorunda kalmıştır.”

AK Parti olarak, İzmir’i tek parti zihniyetinin vesayetinden kurtarıp yeniden Türkiye’nin ve dünyanın sembol şehirlerinden biri hÂline getirmek için çalıştıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnanıyorum ki siz de bu CHP zihniyetinden ekmek çıkmayacağını biliyorsunuz. Bunun için de tamamı yalandan, yanlıştan, çarpıtmadan oluşan korku siyasetiyle İzmir’i adeta esir almış durumdalar” ifadelerine yer verdi.

“AK PARTİ TERÖR ÖRGÜTLERİNE, TERÖRİST SEVİCİLERE KARŞI ACIMASIZDIR”

Söz konusu partinin, “yaşam tarzı”, “irtica”, “laiklik” ifadeleriyle İzmirlinin iradesine ipotek koymaya çalıştığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece İzmir gibi birkaç yerde oda CHP’nin yalanlarının etkisiyle bu meseleler hâlâ gündemde” diye ekledi. AK Parti’nin 16 yılı geride bırakan iktidarının ve belediyelerdeki icraatının ortada olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti terör örgütlerine, terörist sevicilere karşı acımasızdır. AK Parti işte içeride de, dışarıda da terörü elhamdülillah kazımıştır, kazımaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Pazartesi günü Denizli adaylarının ilan edileceğini, diğer illerdeki görev dağılımının da Salı günü yapılacağını, önümüzdeki hafta sonuna kadar aday tanıtımlarının tamamlanarak seçim manifestolarını kamuoyuna sunacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylece seçim öncesi hazırlıklarımızı nihayete erdirmiş ve tüm gücümüzle sahaya çıkmaya hazır hâle geleceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Nihat Zeybekçi ve AK Parti’nin İzmir ilçe belediye başkan adayları ile Aliağa, Çeşme, Dikili, Foça ve Narlıdere ilçelerinde Cumhur İttifakı kapsamında desteklenecek Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adaylarını açıkladı. Kaynak Cumhurbaşkanlığı 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.