banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

İstanbul temayülüne damga vuran Urfalı; Nureddin Nebati

AK Parti'nin İstanbul'da yapılan temayül oylamasının sonuçları belli oldu. İstanbul’da Milletvekili Adaylıkları için yapılan oylama da Nureddin Nebati birinci oldu. Şanlıurfa/Viranşehir doğumlu Nurettin Nebati’nin birinci olması Temayüle damgasını vurdu.

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı, Milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla sandık başına gittiler. 3 bölgeye ayrılan İstanbul’da sonucu en çok merak edilen bölge olan 3. bölgede yapılan oylamaya işadamı ve eski AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Nureddin Nabati damga vurdu.

Nebati yapılan oylama da geçerli 1663 oyun 1242’sini alarak birinci oldu. Listede yer alan ünlü futbolcu ve spor yorumcusu Hakan Şükür ise 4. sıra da kaldı.

İşte listenin ilk 5 sırası:

1. Nureddin Nebati 1243

2. Ahmet Selim Köroğlu 1173

3. Sadık Danışman 1142

4. Hakan Şükür 1070

5. Hayati Güllük 1037

Nureddin Nebati kimdir?

1964 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Viranşehir’de bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi SBF Kamu Yönetimini ve ardından Siyaset Bilimi Yüksek Lisansını tamamladı. 2009 - 2010 öğrenim yılında Kocaeli Üniversitesinde başladığı Siyaset Bilimi doktora çalışması tez aşamasındadır.

İş hayatına aile şirketinde başladı. Akaryakıt istasyonu işletmeciliği yapmaktadır.

Aktif siyasete Refah Partisiyle 1991 yılında atıldı. Bakırköy de sırasıyla Refah Partisi ve Fazilet Partisi İlçe Başkanlıkları görevini yürüttü. 2001 yılında AK Parti İstanbul Teşkilatı’nda Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. 2004-2006 yılları arasında İl Başkan Yardımcılığı görevini Teşkilat Başkanı olarak yaptı.

15 Ocak 2011 tarihi itibariyle aday adayı olmak için İl Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etti.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ahmet Selim Köroğlu Kimdir?

06.03.1969 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Fatih’te tamamladı.1987 yılında İstanbul İmam Hatip lisesinden mezun oldu ve aynı yıl İ.Ü.Eczacılık Fakültesine girdi.1992 yılında mezun oldu ve o tarihten itibaren serbest eczacılık yapmaktadır.

Gerek mesleği ile ilgili gerekse sosyal konularla ilgili birçok Vakıf‚ Dernek ve platformların da görev aldı.

Daha önce hiçbir siyasi Partide görev almamış olup‚ 18.02.2006 tarihinde yapılan AK Parti Eminönü 2.Olağan Kongresi sonucu‚ Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyasete başladı ve İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.

22 Temmuz 2007 seçimleri öncesi istifa eden İlçe Başkanımızın yerine AK Parti Eminönü İlçe Başkanı olarak atandı.Yaklaşık 16 ay süren İlçe Başkanlığı görevimden sonra Başakşehir İlçe Başkanlığına atandı.

24 mayıs 2009 tarihinde yapılan Başakşehir 1. Olağn Kongresiyle yeniden ilçe başkanı olarak seçildi.

2003 yılından beri Başakşehir'de ikamet etmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Sadık Danışman Kimdir?

1955 yılında Mardin Nusaybin’de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Mardin’de tamamladı.

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Tıp Fakültesi’ni bitirdi.

Kızıltepe Sağlık Ocağı Sorumlusu, Cizre Devlet Hastanesi Başhekimliği, Nusaybin Sağlık Merkezi Başhekimliği, Dicle Üniversitesi Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi doktorluğu, TCDD Şenyurt Kısım Hekimliği, Bahçelievler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, İBB Hızır Acil Müdürlüğü gibi görevlerde bulundu.

Danış Giyim, OSİ Tekstil, DNS Dış Ticaret ve EmarMED firmalarının sahibidir.

Siyasete Refah Partisi ile girdi. 2004 ve 2007 yıllarında Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi oldu. İl Genel Meclisi’nde Sağlık Komisyon Başkanı olarak görev yaptı.

MÜSİAD, MTTB, Sağlık – Der, Sağlık Çalışanları Birliği, Mardin Eğitim Yardımlaşma Vakfı, İnsana Hizmet Vakfı, İstanbul Tarihi Eserleri Koruma ve Gülleştirme Derneği, İl Yardım Derneği, Hasta Hakları Derneği ve Yardım Eli Derneği’nin aralarında yer aldığı birçok STK ve derneklerde görev aldı.

Danışman evli ve 5 çocuk babasıdır.

Hakan Şükür kimdir?

1 Eylül 1971 tarihinde Sakarya'da doğdu. Futbol hayatına, 1987 yılında, doğum yeri olan Sakarya da başladı. 1990 senesine kadar Sakaryaspor'da forma giyen Şükür, buradan ayrılarak 2 sene formasını tasıyacağı 1. Lig takımlarından Bursaspor'a geldi.

Hakan Sükür için dönüm noktası 1992 yılında Galatasaray'a transferiydi. Galatasaray'da bir çok başarı yasayan ünlü futbolcu, Temmuz 1995'te İtalya'nın Torino takımına transfer oldu. Torino'da istedigini bulamayan Sükür, 4 ay kaldığı İtalyan kulübünden ayrıldı ve 1995'in Ekim ayında Galatasaray'a döndü. 1998 yılında FIFA tarafından dünyanın en iyi golcüsü seçildi.

Takvimler 2000'i gösterdiğinde, Galatasaray'da UEFA Kupası'nı kaldırdı. Bir Temmuz ayında, bir çok Galatasaray'lı futbolcu gibi Şükür de Galatasaray ile yollarını ayırdı. Hakan Sükür bir başka İtalyan takımı İnter Milan'a transfer oldu.

2002 yılında İnter Milan'dan kiralık olarak AC Parma takımına gitti. 1 seneden kısa bir süre Parma forması giyen Hakan Şükür, bu formayla İtalya Kupası'nı kazanmanın sevincini yaşadı.

Aynı sene Türk Milli Futbol Takımı'nın dünya üçüncüsü olacağı "Dünya Kupası"nda Güney Kore Milli Takımına karşı 9. saniyede attığı gol ile "Dünya kupaları tarihinin en erken golü"ne imza attı.

Galatasaray'da spor hayatını noktaladıktan sonra TRT'de spor yorumculuğu yapmaya başladı.

Hayati Güllük Kimdir?

1959 Erzurum Ilıca’da doğdu. 1969 yılında İstanbul Bahçelievler İlçesinde ikamet etmeye başladı. Bahçelievler Kocasinan Lisesi’ni 1980 yılında bitirdi aynı yıl İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesine girdi.1984 yılında Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak bitirdi. Çeşitli Derneklerde ve Vakıflarda görev yaptı.

Daha sonra Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı, Fazilet Partisi İlçe Başkan Yardımcığı yaptı. Ak Partinin kuruluşunda Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, Teşkilattan sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Ak Parti'nin kuruluşunda Bahçelievler İlçe Yönetiminde yer aldı. 2006 ve 2011 yılları arasında Bahçelievler İlçe Başkanlığı görevini yürüttü.

İngilizce ve Orta derecede Arapça bilmektedir. Bir dönem kendi şirketinde Tekstil sektöründe ticaret yapmıştır, şuan inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir. Hayati GÜLLÜK evli ve üç çocuk babasıdır. www.ekoayrinti.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.