banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

İSRAİL SALDIRISI SONRASI İLK SEÇİM ANKETİ

04-06 HAZİRAN 2010 tarihleri arasında, 20 ilde toplam 128 noktada, 2 bin 068 denek ile görüşülerek yapılan araştırmada Gazze'ye yardım götüren gemilere İsrail'in saldırması sonucunda 9 Türk'ün hayatını kaybetmesi ve sonrasında yaşanan süreç değerlendirildi.

Araştırmaya göre Türk halkı, İsrail'e gösterilen tepkinin yeterli olmadığı düşüncesinde değil. Bu nar karşılık Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yurtdışı seyahatlerinde olmalarına rağmen, konuya anında müdahil olmaları ve gerekli girişimleri yapmaları da olumlu olarak değerlendiriliyor.

SAVAŞA HAYIR...

İsrail ile yaşanan gerginlik sonrası halk arasında yaşanan infial ortamında bazı çevrelerce 'savaş' sözcüğünün dillendirilir duruma gelmesi toplumda acaba "Savaş olmalı mı?" veya "Olabilir mi?" gibi soru işaretleri dolaşırken, ANDY-AR halka iki ülke arasında savaş çıkmasını destekleyip desteklemediğini sordu. Ankete katılanların yüzde 58,5'i savaşa karşı olduklarını açıkladı.

SON OY ORANLARI

İsrail olayı ile birlikte, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçilmesiyle odak noktası haline gelen CHP gündemden uzaklaşılmış olması iktidar partisi AK Parti'ye ne puan kaybettirmiş ne de kazandırdığı ortaya çıktı. 

Bu pazar seçim olması halinde AK Parti yine birinci parti konumunu yüzde 39,8 ile sürdürüyor. İktidar partisini takip eden Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP ise yüzde 23,2'lik oy oranına sahip olduğu görülüyor.

 

HABER7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.