banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

İŞKUR'daki Usulsuzluk iddaları meclis gündeminde

Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Ceylanpınar ilçesinde İŞKUR’un, iş başvurularında usulsüzlük iddialarını “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı” sayın Faruk ÇELİK’in cevaplaması talebiyle yazılı soru önergesi vererek meclis gündemine taşımıştır. 
İşt o soru önergesi:
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Tutuklu Bulunan Şanlıurfa Milletvekili  İbrahim Ayhan’ın Talebi Doğrultusunda Aşağıdaki Soruların, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk ÇELİK tarafından,  Anayasa’nın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 


Pervin BULDAN
BDP Iğdır Milletvekili
BDP Grup Başkanvekili

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesinde “Toplum Yararına Çalışma Projesi” kapsamında işe alınacak 75 işçi için kura çekiminin gecikmesi ilçede bazı iddiaları da beraberinde getirmektedir. Diğer ilçelerden TYÇP kapsamında işçiler görevine başladığı halde Ceylanpınar ilçesindeki belirsizlik ve bu belirsizliğin giderilmesinde yetkililerin henüz bir açıklama yapmaması kuşkuları arttırmaktadır.

Kura çekilmeden 750 işçinin isimlerinin Şanlıurfa İŞKUR müdürlüğünden liste halinde Ceylanpınar Kaymakamlığına ve iktidar partisinin temsilciliğine gönderildiği iddiaları bu kuşkuları doğrular niteliktedir.

Bu bağlamda;

1.    İş Başvurusu yapan vatandaşlardan 750 kişinin seçilerek isimlerinin İŞKUR aracılığıyla Kaymakamlığa ve iktidar partisinin ilçe temsilciliğine gönderildiğine dair iddialar Bakanlığınıza iletilmiş midir?

2.    İletilmiş ise Bakanlığınızca herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

3.    Soruşturma açılmış ise, bu usulsüzlükte sorumluluğu olanlar hakkında ne gibi müeyyideler uygulandı?

4.    Kura çekimi yapılacak mı? Yapılacaksa bakanlığınızca belirlenen bir takvim var mıdır? Varsa başvuru yapanlara kura çekimi tarihi iletilmiş midir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.