banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

İlk Kez tebrikler başkomutana

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Karargahı'nda düzenlenen törende tebrikleri kabul ederek, ''Başkomutan'' sıfatıyla kutlamaları kabul eden ilk cumhurbaşkanı oldu.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Genelkurmay Başkanlığı Şeref Salonu'nda "Başkomutan" sıfatıyla tebrikleri kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenlere katıldı. AKM’ deki tören Cumhurbaşkanı Gül`ün şeref tribününde yerini alması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Gül, tören geçişini ayakta selamladı.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 89’uncu yıl dönümü bütün yurtta coşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde düzenlenen ilk törende Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanlığı Şeref Salonu'nda "Başkomutan" olarak kutlamaları kabul etti.

 

KUTLAMALARDA BİR İLK

Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Karargâhında tebrikleri kabul etmesiyle ilgili olarak Anadolu Ajansı’na verdiği mülakatta şunları söylemişti: “Bu, açıkçası Genelkurmay Başkanımızın teklifidir. Düşünce onlardan geldi. Geçen Askeri Şura'da da, Milli Güvenlik Kurulu'nda da yeni uygulamaları herkes takip etti. Silahlı Kuvvetlerimiz de komutanlarımız da bundan çok memnundur. Bunlar hep olması gereken şeyler. Her şeyin bir zamanı var demek ki. Dolayısıyla bu 30 Ağustos'ta da Başkomutan olarak bütün kutlamaları ben kabul edeceğim. Genelkurmay Başkanımız, Başbakanımız Milli Güvenlik Kurulundan önce yaptığımız bir konuşmada Genelkurmay Başkanı'nın getirdiği bir düşünceydi. Biz de çok doğru bulduk. Uygulama bundan sonra böyle olacaktır.”

 

 

TÖRENE KATILANLAR

Cumhurbaşkanı Gül'ü, Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı Şeref Salonu'ndaki törende, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüksek yargı organlarının başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konfederasyon, sendika ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, orgeneraller, oramiraller ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin diğer mensupları, bürokratlar ve yabancı askeri ataşeler ile diğer bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri tebrik etti.

  

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDEKİ TÖREN

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenlere katıldı. AKM’ deki tören Cumhurbaşkanı Gül`ün şeref tribününde yerini alması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Gül, tören geçişini ayakta selamladı.

 

  

“TÜRK MİLLETİ, ATATÜRK'ÜN ÖNDERLİĞİNDE BİR VAROLUŞ MÜCADELESİ VERDİ”

Cumhurbaşkanı Gül, Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bağımsızlığına kastedilen Türk milletinin, Atatürk'ün önderliğinde bir varoluş mücadelesi verdiğini ifade ederek, “Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan 30 Ağustos Zaferi, aynı zamanda Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olduğunun ilanı, millet-ordu bütünleşmesinin göz kamaştıran sonucudur” dedi.

 

“ÜLKEMİZİN YOLU AÇIK”

30 Ağustos Zaferi'nin ardından Atatürk'ün sağlam ve güçlü temeller üzerinde kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti’nin, milletimizin engin deneyiminin ve onurlu bir hayat sürme idealinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eser olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti: “Bugün bizler de, bu şanlı tarihin mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Milletçe birlik ve beraberlik içinde elde ettiğimiz başarılar, ülkemizin yolunun açık olduğunun en somut göstergesidir.” v

 

“MİLLETİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ HİÇBİR GÜÇ ZEDELEYEMEYECEK”

Mesajında, Türkiye’nin, ekonomisiyle, demokrasisiyle, ordusuyla, istikrarını koruyan, uluslararası alanda ağırlığını sürekli artıran güçlü bir ülke olarak yükselmeye devam edeceğine olan inancını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, bin yıldır bu topraklarda barış içinde yaşayan milletimizin birlik ve beraberliğini hiçbir gücün zedeleyemeyeceğini vurguladı.

Kaynak;  Cumhurbaşkanlığı sitesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.