banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

İl Genel Meclisinden Siyer araştırmasına büyük katkı

Şanlıurfa İl Genel Meclisi  Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerinde kurulan ve Suriye'li Mültecilerin kaldığı kampları ziyaret edecek. 4+4+4  Eğitim sistemi ile  Okullarda verilemeye başlanan Siyer dersleri için  tarihi Urfa evlerinden birisinin Siyer araştırmalar derneğini verilmesi için önergeler verildi.

İl Genel Meclisi 2012 Ekim ayı 2. Birleşimini meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Meclis Başkanı Mustafa Yavuz'un önceki oturumlarda ele alınan gündem maddelerinin okuması ve yoklama yapılmasından sonra bugünkü gündeme geçildi.

İl Genel Meclisi Ekim Ayı ikinci birleşiminde Ak Parti Meclis Üyelerinden Necmettin Sağlam’ın sunduğu dilekçe ile suriyeli sığınmacıların hangi koşullarda yaşadığı yapılacak kamp ziyareti ile yerinde görülmek istendi. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Meclis Başkanı Mustafa Yavuz gerekli izinler çıktığı taktirde komisyonla birlikte kamplar ziyaret edilecek dedi. Geçtiğimiz günlerde CHP’li milletvekilleri Hatay Kampını ziyaret etmek istemiş ancak içeri alınmamıştı.

Meclisin bugünkü birleşiminde gündeme gelen diğer konular ise şu şekildeydi.

Sunulan bir diğer dilekçe ile 4+4+4 eğitim sistemi ile ortaokul, lise ve imam hatip okullarında verilmeye başlanan Siyer derslerinin öğrencilere daha ayrıntılı anlatabilmesi için Siyer Araştırmaları Derneği’ne tarihi urfa evlerinden Abacılar Evi tahsis edildi. Evin tesliminin kesinleşmesi için konu imar komisyonuna da havale edilerek karar alınması bekleniyor.

Bir diğer önerge ile binaların engellilerin kullanımı açısından uygun olup olmadığının araştırılması talep edildi.

Sağlık komisyonunun bir süre önce Topçu Meydanı inşaatı nedeniyle hizmeti duran Bahçelievler Aile Sağlık Merkezi ile ilgili raporu dikkat çekti. Rapora göre Bahçelievler halkının Aile Sağlık Merkezi'nin kapanması nedeniyle sağlık hizmeti alamadığı ve bu yüzden de mağduriyetlerinin devam ettiği belirtildi.

Meclis yarın ki üçüncü birleşimi ile ekim ayı oturumlarına devam edecek.


www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.