banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

İl Genel Meclisinden Belediyeye Sinek Çağrısı VİDEO

Gündem dışı görüşmelerinde meclis üyelerinin gündem dışı önergeleri vardı. Meclis Başkanı Mustafa Yavuz’un önergeleri okuyarak meclis üyelerinin oylarına sundu. Oy birliği ile gündem dışı önergeler kabul görerek gerekli komisyonlara aktarıldı. Ardından Komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yeşil alanlarda üreyen ve gece saatlerinde insan vücuduna zarar vererek iz bırakan sineklerle ilgili vatandaşların şikayetleri artmaya başladı. İl Genel Meclis üyesi Necmettin Sağlam’ın gündem dışı görüşmesinde, konuyla ilgili açıklık getirerek Belediyeler çağrıda bulundu. Bir tür ağaç kozalarında üreyerek çoğalan bu tür sineklerin belediye tarafından önlemlerin alınması gerektiğini ve bu konuda sadece kent merkezi değil merkez köylerde de bu sıkıntının hat safa da olduğunu söyledi.

Bir diğer önemli gündem maddelerden biride Şanlıurfa İl Müftülüğüne bağlı Bölge Yatılı Erkek Kur-an Kursu ve Fatih Yatılı Kız Kur-an Kursunun eğitim araç gereçlerini karşılanması ve binalarının tadilatlarının yapımı için, İl Özel İdaresi bütçesinden 174.911.00 TL’nin karşılanması için plan bütçe komisyonuna havale edildi.

Komisyonlardan gelen altı tane rapor okunduktan sonra meclis üyelerinin oylarına sunuldu.  Altı komisyonda oy birliği ile kabul edildi.

Gerçekleşen 2. birleşim toplantısı sonrası bir açıklama yapan İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, ‘Meclis Üyesi bazı arkadaşlarımızın önergeleri vardı. Bu önergeleri gerekli ihtisas komisyonlara havale ettik. Bunlardan bir tanesi, özellikle Şanlıurfa tarım bölgesi olmasına münasebetiyle kadın erkek işçilerinin hangi şartlarda çalıştıkları, bunların ücretlerinin aynı olup olmadığı, eşit şartlarda mı çalışıyorlar yoksa erkekler daha mı çok ücret alıyorlar. Onunla ilgili bir önergemiz vardı. Biz bu önergemizi kadın erkek fırsat eşitlik komisyonuna havale ettik. Gerekli komisyon raporları hazırlandıktan sonra tekrar meclis gündemimize getireceğiz. Yine meclis üyelerimizden Mehmet Topdemir, Mehmet Yavuz Aslan, Bekir Gümüştaş, Mahmut Yıldırım ve Salih Işık Siverek ve Şanlıurfa ili ilçeleri taşınmaz kültür varlıkları, bilimsel çalışmanın Siverek bölümünün yayınlamasıyla ilgili belli bir meblağ talebi vardı. Biz bununda plan bütçe komisyonuna havale ettik. Plan bütçe komisyonundaki arkadaşlarımız uygun gördükleri taktirde biz bu gerekli yardımı, desteği vermeyi düşünüyoruz.’ Dedi.

Haziran Ayı 2. Birleşim toplantısı bir sonra toplantısının belirlenmesiyle son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.