banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

İl Genel Meclisinden Barış Süreci toplantısı VİDEO

Şanlıurfa İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleşen Haziran Ayı olağan toplantısı 1. Birleşim gündeminde, oturum alınan yoklama ile başladı. Bir önceki oturuma ait tutanakların okunmasıyla devam eden birleşim toplantısı, gündem dışı görüşmelerle devam etti. Meclis üyelerinin yazılı önerge ve müracaatlarının Meclis Başkanı Mustafa Yavuz tarafından okunarak gerekli komisyonlara aktarılmasıyla sürdü.

 

Oturumda, Meclis üyelerine hitap eden İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek barış sürecine destek olunmalı dedi. Öte yandan İstanbul Taksim Meydanı Gezi Parkında yaşanan olaylarla ilgilide değerlendirmelerde bulundu.

Yavuz, ‘Demokrasilerde hükümeti iktidarı düşürmenin yolu sokaklar değil sandıklar olması gerektiğini düşünüyorum. Ama gelin görün ki şuan da bu konuda birkaç ağaç uğruna yapılan yanlışlar diz boyu. Bir an önce bu yoldan dönmelerini tavsiye ediyorum. Şuan da güzel bir barış süreci var, barış rüzgârları esiyor. Bu iklimi bozmamamız gerekiyor. Bu çözüm sürecinde, bu cennet ülkemizi hızla büyüyen, hızla gelişen ülkemizi desteklememiz lazım. Avrupa’da görüyorsunuz ekonomi hangi şartlarda iken ülkemizin durumunu görüyorsunuz. Bunu hazmedemeyen bazı çevreler, farklı farklı yollardan hükümeti düşürmenin iktidara zarar vermenin yollarını arıyorlar. Bunların yanlış olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bu tür hareketlerin bu tür provokasyonların ben tasvip etmiyorum. Bu nedenle hiç birimizin de tasvip etmeyeceğini düşünüyorum. ‘ Dedi.

 

Ardından komisyonlardan gelen raporlar okundu. Gündemin son maddesi ise bir sonraki toplantının belirlenmesiyle son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.