banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

İl Genel Meclisinde sıkıntılı toplantı

Şanlıurfa İl Genel Meclisinde bir ilk daha yaşandı ve Meclis Başkanı Uğur Beyazgül ASKF’ya 1 Trilyonluk yardım konusuyla ilgili görüşmeler devam ederken önce 10 dakika ara, ardından da Meclisin oturumunu kapattığını açıkladı.

OLAYLAR NASIL GELİŞTİ?

İl Genel Meclisi daha önce ASKF’ya 1 Trilyonluk yardım kararı için yetkiyi Vali Nuri Okutan ve Encümene verme kararı almıştı. Ancak Vali Nuri Okutan bu kararın kendisine intikalinden sonra bu konunun İl Genel Meclisinden kanun gereği “Evet” ya da “Hayır” şeklinde görüşülmesini alınacak her karara sayğı duyulmasını isteyen İl Genel Sekreterlik kararını Meclise geri iade etti.

AK Parti Grubu Vali Nuri Okutan’ın aldığı kararın kanuna uygun olduğunu Meclisin bu konuda iradesini ortaya koyması gerektiğini belirttiler.

Yaklaşık 1 saat süresince İl Genel Meclis Üyeleri bu konu hakkında görüş belirtti. Daha önceki oylamada olduğu gibi BDP Grubu “Hayır” oyu kullanacağını, AK Parti Grubu, DP Grubu ve Bağımsız Üyeler “Evet” oyu kullanacaklarını net bir şekilde açıkladılar. Meclis Başkanı Uğur Beyazgül’de daha önceden olduğu gibi “Benim oyum Hayır yönündedir”dedi.

Bu sırada oylama gizli oylamı, yoksa işaret oyu ile mi karara bağlanması konusu ele alındı. Bu sırada bazı üyeler gerginlik çıkarınca Meclis Başkanı Uğur Beyazgül “10 dakika ara veriyorum”dedi. Daha sonra kendi Meclis Başkanı yetkisini kullanarak “Meclisin bugünkü oturumunu kapattım. Yarın ben Ankara’da rutin bir toplantım var yarın ben Meclisde olmayacağım”dedi.

Meclisin Aralık ayı son toplantısı yarın saat 10.30’da başlayacak.Meclis Başkanı Uğur Beyazgül ilk kez İl Genel Meclisi toplantıları devam ederken Meclisde bulunmayacak. İlk defa Meclis Başkanı Uğur Beyazgül’ün yerine yine AK Partili Meclis Başkan Vekili Hikmet Başak’ın yarın oturumu açması gerekiyor. AK Partili , DP’li ve Bağımsız Üyeler toplantı sonrası “Biz ilk günden beri aynı noktadayız. Bu konuyu netleştirerek “Evet”diyeceğiz. Yarınki Meclis toplantısında bu konuyu karara bağlayıp ASKF yardım konusunu gündemimizden çıkarmış olacağız”dediler.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.