banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

İl Genel Meclisi Bozova'ya su verecek

Pazartesi günü başlanılan başlanılan ve bugün sona eren Şubat Ayı birleşim toplantıları alınan önemli kararla son buldu.

Önemli kararların alındığı Şubat Ayı Birleşim toplantılarında bugünde bir önceki yapılan toplantılar gibi olumsuzluk yaşanmadı. İl Genel Meclis Başkanlığını Mustafa Yavuz’un yaptığı birleşim toplantıları bugünkü yoğun katılımın ardından sona erdi.

İl Özel İdaresi Meclis salonunda gerçekleşen 5. Birleşim Toplantısına yoklama yapılarak başlanıldı. Bir önceki toplantının tutanak özetlerinin okunmasıyla beraber gündem dışı görüşmelere geçildi. Bazı meclis üyeleri tarafından Meclis Başkanı Mustafa Yavuz’a sunulan önergeler okundu. Meclis üyelerinin oylarına sunulan önergeler kabul gördü. Ardından tekrar gündem maddelerine geçildi.

Mülkiyeti Maliye hazinesine ait, Bamyasuyu Mahallesinde bulunan 141 ada 36,54,55 parsele kayıtlı toplam 246,99 m2 olan parsel ile mülkiyeti il özel idaresine ait olan, Paşabağı Mahallesindeki 2379 ada 6 numaralı parselde kayıtlı375,50 m2 olan parsellerin karşılıklı trampa edilmesi meclis tarafından uygun görüldü. Bakanlık yatırım programında bulunan Kültür Merkezi Binası projesinin inşaat uygulama işinin ihale ile başlatılması konusu mecliste görüşüldü.

Bir diğer gündem maddesi ise İl Özel İdaresinde çalışan ve askerlik görevi için çalıştıkları birimden istifa eden iki inşaat mühendisi tekrar işe alındı. Son gündem maddesi ise, Bozova İlçesine bağlı Avlak Köyü İso Deresi Mevkiinde bulunan 19.000.00 m2 tarlasında sondaj suyundan faydalanarak Doğal Kaynak Suyu Şişeleme Tesisi kurma ve işletme amacıyla 10 yıl süre ile ihaleye kanunu ile kiraya verilmesi için meclis gündeminde olumlu bir şekilde görüşüldü. Bu gündem maddeleri Meclis Başkanı tarafından üyelerin oylarına sunularak kabul gördü.

Gerçekleşen toplantının ardından bir açıklama yapan İl Genel Meclis Başkanı, dün Hilvan’da yaptıkları 4. Birleşim toplantısında ev sahipliği yapan ve kendilerini misafir kabul eden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve İlçe Kaymakamı uğur Sezer’e teşekkür ederek, sözlerine, ‘bugün son birleşimde komisyonlardan gelen çok rapor vardı bu raporlarıda meclis üyelerinin oylarına sunduk. Yine çok sayıda meclis üyelerimizin yazılı ve sözlü önergeleri bulunuyordu. Bu yazılı ve sözlü önergeleri gerekli ihtisas komisyonlarına havale ettik. Ceylan Kadınları Kalkındırma Derneğinin ekmemizi ekmekten çıkarıyoruz. Bu projeyi meclis olarak desteklemek istemiştik. Dolayısıyla bazı arkadaşlarımızın tereddütleri endişeleri vardı. Hukuk bürosuna müracaat etmememizi istemişlerdi. Bu görüşlerde uygun geldi ve dolayısıyla, ekmeğimizi ekmekten çıkarıyoruz projesi de il genel meclisi olarak destek verdik.’ Dedi.

KAZA YAPAN KAYMAKAMLIK ARACI YENİLENİYOR

Bozova Kaymakamlığı makam aracının bir süre önce kaza yaparak kullanılamaz hale gelmesiyle kurum araçsız kaldı. Pert olan makam aracının yenilenmesi için meclis konuya el attı. Bu konu mecliste görüşülerek yeni bir aracın alınması öngörüldü. İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz konuyla ilgili olarak, ‘Meclis Daha önce Bozova kaymakamının aracı kaza yaptığından dolayı pert olmuştu. Plan bütçe komisyonumuza havale etmiştik. Plan bütçe komisyonundaki olumlu rapor, bugün meclis gündeminde geldi. Dolayısıyla raporu meclis üyelerimizin oylarına sunduk. Bozova kaymakamımıza bir araç alınması için gündeme getirdik. Meclis üyesi arkadaşlarımız bunu kabul gördüler. Diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.