banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

İl Danışma meclisinde Urfa adayı gündem oldu

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Kasım Ayı İl Danışma Meclisi toplantısı Milli Eğitim Konferans Salonunda teşkilatların yoğun katılımı ile yapıldı.

 

Danışma Meclisi Toplantısına İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Batman eski Milletvekili Şanlıurfa Koordinatörü Ahmet İnal, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve teşkilat üyeleri katıldı.

 

Genel Merkez ve Şanlıurfa gündemi ile ilgili katılımcılara bilgi veren Başkan Av. Yusuf Eğilmez; “AK Parti olarak Kasım ayını çok yoğun bir çalışma ile geçirdik. Çok önemli olan temayül yoklamasını yaptık. Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Şentop ‘güzel ve nimazlı bir temayül’ olduğunu bizlere ifade ettiler. Bundan dolayı tüm teşkilat üyelerimize teşekkür ediyorum. Aday adaylarımızla çalışmalar yaptık. Sayın Bakanımız Faruk Çelik’le 4 gün ve her gün yaklaşık 20 saatlik çalışma içerisinde bulunduk. Bu çalışmada hem aday adaylarımız hem kanaat önderleri ve hem de STK başkanları sayın Bakanımızla görüştüler. Sayın Bakanımız ve Vekillerimiz Ankara’da toplantılar yaptılar. Genel Merkezimizde aday belirlemek için 9 kişiden oluşan üst kurul vardır. Bu çalışmalarla Genel Merkez tarafından seçilecek olan Adaylarımızın belirlenmesinde üst kurula yardımcı olmaktır. Bizim için önemli olan Genel Başkanımız Başbakan Erdoğan ve Genel Merkezimin vereceği karardır. Genel Başkanımız İlde ve ilçelerde hangi arkadaşlarımıza görev verirse bizde teşkilat olarak adaylarımızla beraberiz. Var gücümüzle onlarla birlikte çalışacağız. İnşallah Şanlıurfa’da çok yüksek oyla seçimleri alacağız. Neticede 143 aday adayımızdan 14 aday seçilecektir. Adaylarımız açıklandıktan sonra aday adaylarımız ve teşkilatlarımızla birlikte çalışacağız. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Salı günü açıklanacaktır. Genel Merkezimize teşkilat olarak görüşlerimizi sunduk. Üst Kurul çalışmaları neticesinde belirlenen adayımızın kazanması için tüm teşkilatlar olacak çalışacağız. Başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum” dedi.

ASLOLAN HİZMETTİR

Daha sonra kürsüye gelen Batman eski Milletvekili Şanlıurfa Koordinatörü Ahmet İnal, Şanlıurfa İl ve İlçeler için belirlenecek adayın kriterlerini aktardı.

 

İnal; “İnsanın en hayırlısı insana en faydalı olandır. İnancımız gereği insanları, rengine, tenine, inancına, mezhebine göre ayırmayız. Biz bu inançtayken hiç kimseyi bu bölgeden bu coğrafyadan diye kimseyi değerlendiremeyiz. Muhafazakar demokrat bir partinin üyesiyiz. Muhafazakar demokrat derken gerici değil, cahiliye dönemine çakılmadan, bu falanca aşirettendir diyerek insanları önyargıyla değerlendirmemek lazım. Bakanımız Faruk Çelik’e sorsalardı Urfa’ya beklide gelmezdi. Ama Başbakanımız görev verdi, o da itiraz etmeden geldi. Urfa’da seçim süresince çalıştı ve AK Partinin oylarında ciddi artış yaptı. O günden bu güne Urfa’ya çok hizmetleri oldu. Artvinli olan ve Bursa’dan seçilen Faruk Beyin Şanlıurfa’ya gelmesi kötü mü oldu? Urfa’ya yeni bir anlayışla beraber hizmet yarışı geldi. Bu bağlamda Belediye Başkan Adaylarımız Arap, Kürt, Türk, Sünni, Alevi, batılı veya doğulu olabilir. Ancak aslolan liyakattir. Hizmet ehlinin olmasıdır. Biz meseleye böyle bakıyoruz. Biz liderimiz ve parti büyüklerimizin verdikleri karara uyanlarız” dedi.

ADAYLIK SÜRECİ

Aday belirleme süreci ile ilgili bilgi veren İnal; “Bu süreç şöyle işliyor. Genel Merkezimiz bir takvim belirliyor. Büyükşehir Belediye Başkanlarına delegasyon hazırlamaları söyleniyor. Oluşturulan temayülde delegeler gönüllerinde geçen üç ismi yazdılar. Şeffaf, müdahalenin olmadığı bir oylama yapıldı. Bu oylar Genel Merkezimize gönderildi. Yine Sayın Bakanımız Faruk Çelik, Teşkilat Başkan Yardımcımız Nureddin Nebati ve İl Başkanımız Yusuf Eğilmez 4 günlük bir çalışma yaptılar. Aday adaylarının yanı sıra 300’e yakın kanaat önderleri, STK Başkanları ile görüşmeler yapıldı. Sonra üniversite ayağında Şanlıurfa’nın sosyolojik yapısı araştırıldı. Kamuoyu araştırması yapıldı. Anketler yapıldı. Bu sonuçlar Başkanımızın başkanlığında kurulan 9 kişilik üst kurula intikal ettirildi. Bu çalışmalar neticesinde adayımız belli olacak. Genel Merkezimiz Urfa’da oy kaybettirecek bir kişi aday göstermez. Bu çalışmalar neticesinde Salı Günü Adayımız açıklanacak. Biz inançlı insanlarız. Kavmiyetçililk yapmayız. İnancımızda kavmiyet, cinsiyet, milliyet, ırk ve mezhep ayrımcılığı yapmayız. Kim olursa olsun etrafında kenetleneceğiz. Hem sahada çalışarak fiili dua etmiş olacağız hemde dille dua ederek sonuçların memleketimize, illimize, partimize ve bize hayırlar getirmesini dileyeceğiz. Aday olacak arkadaşımı şimdiden tebrik ediyorum. Aday olmayanlarda liyakatli değiller anlamı çıkmaz. Burada biraz da nasip meselesi var” diyerek örneklerle katılımcıları bilgilendirdi.

 

Basına kapalı devam eden toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.