banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

AK Parti Mardin İl Başkanlığı, 1 Kasım seçimlerinde kendilerine oy veren seçmenlere yönelik bir teşekkür programı düzenledi. Programa AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, kesin olmayan sonuçlara göre milletvekili seçilen Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı, milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı.

Program öncesi AK Parti Mardin İl Başkanı Dündar, Milletvekilleri Miroğlu ve Bölünmez Çankırı ile Milletvekili adayı olan Süleyman Çelik, bütün davetlileri tek tek dolaştı.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, seçim sürecinde karşılaştıkları zorlukları ve halkın kendilerine olan desteklerini verdikleri örneklerle anlatarak, “AK Parti'ye oyunu veren bütün seçmenlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. İradenize sahip çıktınız, dik durdunuz. Allah sizden razı olsun. Artık sesimiz daha gür çıkacak. Artık önümüze bakacağız ve önümüzde ki yerel seçimlere şimdiden hazır olacağız. Seçim dönemi boyunca eşime fedakârlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.” dedi.

“İkinci Arap Baharının fitili ateşlendi”

Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, bölgede güvensiz ortamı yaratanın HDP ve arkasındaki silahlı gücün olduğu söyledi. HDP’nin çözüm sürecinde olduğu gibi Büyükşehir Yasası’nı istismar ettiğini dile getiren Miroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Seçimlerin en önemli sonuçlarından biri boğulan darbelerle kesilen Mısır’da ve başka yerlerde, darbe süreçleriyle kesilen 2. Arap Baharını da müjdeleyen bir seçim olmuştur.  İkinci Arap baharını fitilini seçmen Türkiye’de 1 Kasım’la yeniden ateşlemiştir. Bütün Arap âlemine ve bütün Ortadoğu’ya kutlu olsun.” dedi.

“Silahların gölgesi Hep HDP’ye yarıyor”

Azadiye Welat Gazetesi’ndeki manşete dikkat çeken Miroğlu; “Manşette ‘Silahların gölgesine bir seçim olduğu’  söyleniyor. Kullanılan fotoğraf Nusaybin’e ait bir fotoğraftı. Nusaybin’de bir okulun fotoğrafı çekilmiş hep rastladığımız bir manzara, güvenlik güçleri orada bir kenarda duruyor. Ama Azadiye Welat Gazetesi o haberi verirken  ‘Türkiye silahların gölgesinde bir seçim yaşadı’ diyor. O zaman Nusaybin’deki sonuçlara bir bakalım. Nusaybin’de biz 4 bin civarında bir oy aldık. HDP oylarında hiçbir değişiklik yok. 50 bin civarında bir oy almış. Yüzde 88 civarında oy almış. Peki, bu nasıl silahların gölgesinde bir durum ki bu silahların gölgesi hep HDP’ye yarıyor.” dedi.

 Mardin'in yeni milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin'e kadın eli değecek sloganı ile seçimlere hazırlandıklarını söyledi.

“Taze bir başlangıç yapıyoruz”

Son olarak kürsüye çıkarak bir konuşma yapan AK Parti 3. Sıra adayı Süleyman Çelik de kendisine destek verenlere teşekkür ederek, “Biz seçilemedik belki ama Mardin’de daha önce bir olan milletvekili sayımızı ikiye çıkarmayı başardık. Çıkan sonucu hayra yorarak, tıpkı ilk günkü aşkla haydi bismillah diyoruz. Bunu bir veda olarak değil, bir başlangıç olarak görüyor ve çıktığımız yolda mensubu olmaktan gurur duyduğumuz AK Parti’de hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Mardinli hemşerilerime minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.