banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

İki kiliseye daha restorasyon

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Türkiyede yaşayan farklı inanç sahiplerine yurttaş olarak aynı değeri verdiklerini, onların ibadet ihtiyaçlarını önemsediklerini ifade ederek, Gökçeada ve Ayvalık Cunda Adasındaki kilisenin restorasyonu da gündemde. Bununla ilgili ihale aşaması da süratle ilerliyor dedi.

Devlet Bakanı Bülent Arınç, Balıkesirin Edremit İlçesinde, Vakıf Zeytinlikleri İşletmesini ziyaret etti. Arınç şunları söyledi:

Bölge müdürlüğümüz Balıkesir ve Çanakkale il merkezleriyle ilcelerde bugünü kadar onlar tarihi eseri restore etti. Bir kısım vakıf varlıklarımız da restore et- işlet- devret, yap - işlet - devret ve kat karşılığı modelleriyle değerlendirildi. Bir de özel olarak Gökçeadada bir kilisenin restorasyonu gündemde. Bildiğiniz gibi Çanakkalede yedi tane cemaat vakfı var. Bu cemaat vakfına ait pek çok kilise ve gayrimenkul de bulunuyor. Biz, Türkiyede yaşayan farklı inanç sahiplerine de yurttaşlarımız olarak aynı değeri veriyoruz. Onların ibadet ihtiyaçlarını da önemsiyoruz. Dolayısıyla Gökçeada ve Ayvalıkta Cunda Adasındaki kilisenin restorasyonu da gündemde. Bununla ilgili ihale aşaması da süratle ilerliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.