banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sac Kavurması Müslüm Gürses yoğun bakımda Sıra geces bomba uzmanı M Emin İfşa

İçişleri Bakanı Ala, Ağrı'da

AK Parti Ağrı İl Başkanlığı 5’inci Olağan Kongresine katılmak üzere Ağrı’ya gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın gündeminde Çözüm Süreci, CHP’li Yalova Belediyesi tarafından kesilen ağaçlar, gezi olayları ve yeni anayasa tartışması vardı.

15 Nisan Kapalı Spor Salonu’nda partililere hitap eden Ala, “Bizler inisiyatif alarak çözüm sürecini başlattık. Üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı ihalelerini yaptık. PKK geri çekilme kararı aldığı, nükleer santral ihaleleri görüşmelerinin başladığı, IMF’ye son borcumuzu ödediğimiz, Marmaray’ı açtığımız, kanal İstanbul'u yapacağımız bu gelişmelerin hepsi aynı anda aynı ayda gerçekleşti. Gelişmelerin akabinde gezi olayları başladı.”dedi.

Gezi olaylarının 2 ağacın kesilmesi ile başladığına dikkat çeken Ala, “Yalova'da yüzlerce ağaç kesildi biz o ağaç kesimlerine de karşıyız ama ana muhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu gibi Taksim’e gidip gezi olayları sırasındaki olayları şiddeti teşvik etmeyiz. Bir hiç uğruna olaylar çıkardılar ve bütün yayın kuruluşları sık sık olaylara gündemine taşıdılar.  Niye? Türkiye'ye gelen yabancılara engellemeye çalışmak için. Uluslararası çıkar çevrelerinin ve faiz lobilerinin kurduğu düzen bozulacak diye, bu çalışmaları ile ülkeyi geri bırakmak istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Hükümete yönelik darbe girişimi olduğunu savunan Bakan Ala, “Türkiye'de her şey yolunda giderken sürekli engeller çıkarmaya çalışıyorlar. Bunun son örneği 25 Aralık paralel darbe girişimi.  Türkiye’de ne zaman olumlu gelişmeler olursa sürekli bu tür girişimler gerçekleşiyor. Bu tür engellerin, girişimlerin tek sebepleri siyasetin kuşatılmış halde olmasıdır. 12 Eylül rejimi, kurumlara yetki vermişti.  Oysa demokratik ülkelerde millet yetki verir. Meclisi kurumlardan bir kurum haline getirmişlerdi. Bunun çaresi yeni bir anayasa meydana getirmek. Elbirliği ile çalışıp yeni bir anayasayı yapacak çoğunluğu oluşturmaktır.”şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala kongrede yaptığı konuşmanın ardından uçakla Ankara’ya doğru hareket etti. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.