banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

İbrahim Binici'den Vali Güvenç'e suçlama

Şanlıurfa'da çıkan olaylarda polise silah çekmeye yeltendiği iddia edilen Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, yapılan müdahale nedeniyle vali, kaymakam ve ilçe emniyet müdürünün görevden alınmasını istedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı. Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, oturumda yaptığı gündem dışı konuşmada, 3 Şubat'ta Şanlıurfa Viranşehir'de yaşanan olaylarla ilgili, "Hiçbir gerekçe yokken vahşet yaşadık. Neye uğradığımızı bilmiyorduk. Olaydan yarım saat sonra eş başkanımız ve milletvekili arkadaşlarımızla muhatap aradık. Aramızda 20 metre kalmışken, hedef alınarak, eş başkanım Gültan Kışanak ve bizim üzerimizde korkunç bir saldırı başladı." dedi.

İçişleri Bakanlığı'nı sorumluluğa çağırdığını söyleyen Binici, "Urfa Valisi, Viranşehir Kaymakamı, Emniyet Müdürü İçişleri Bakanı'na bağlıysa, görevden alınmalarını bekliyoruz." diye konuştu.

Ardından kürsüden AK Parti Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun da bulunduğu fotoğrafı göstererek, "Bu fotoğrafta, 27 Temmuz 2012'de Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde milletvekilinin oğlu, polisleri sıraya koyup suçlu arıyor. Biz her gün bu polislerin zulmüne direnmek durumunda kalıyoruz." dedi.

ZAMAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.