banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

İbrahim Ayhan'ın maaşı ödenecek
TBMM Başkanlığı, milletvekili seçilmelerine rağmen halen cezaevinde tutuklu bulunan 8 milletvekiline maaş ödeme kararı aldı. Buna göre, TBMM’nin emanet hesapta tutulan her milletvekili için yaklaşık 100 bin TL’ye ulaşan 8 aylık maaşları milletvekillerine ödenecek. 3 kapısı bulunan TBMM’ye 4. kapı açılırken, siyasi partilerin her salı günü yaptıkları Meclis grup toplantıları, TBMM ana bina yerine, 2013’ten itibaren Milletvekili Hizmet Binaları’nda gerçekleştirilecek.


TBMM Başkanlık Divanı yarın tutuklu vekillerin mail haklarına ilişkin sürpriz bir karar alacak. TBMM Milletvekili Hizmetleri Başkanlığı’nın, Başkanlık Divanı gündemine sunduğu yazıya göre, tutuklu milletvekillerinin tüm özlük haklarından yararlandırılacak. Yazıda, KCK davası kapsamında tutuklu bulunan Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Şırnak Milletvekileri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, Van Milletvekili Kemal Aktaş, Ergenekon Davası kapsamında tutuklu bulunan İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ve Balyoz Davası kapsamında tutuklu bulunan İstanbul Milletvekili Engin alan andiçme görevini yerine getiremedikleri kaydedilirken, bu nedenle ödenmeyen ödenek ve yolluklarının özel emanet hesabında bekletildiği anımsatıldı.

 

 

 

ÖZLÜK HAKLARINI KAZANDILAR

 

Hesapta 12 Haziran 2012’de seçilen her vekilin yaklaşık 100 bin TL’lik maaşı bulunuyor. Danıştay 11. Daire’nin milletvekillerinin, seçildiklerine ilişkin tutanak tutulmasından itibaren vekil sıfatı kazandıklarına ilişkin kararı ve 3671 sayılı Kanunun Hak Kazanma Ödeme başlıklı 6. maddesinde vekil sıfatı kazananların ödenek ve yolluklarının ödenmesi gerektiğine değinilen yazıda, şöyle denildi:

 

“Tutuklu milletvekillerinin seçildikleri an milletvekilliğinin tüm özlük haklarını kendiliğinden kazanmış oldukları, milletvekilinin özlük haklarının düzenlendiği hukukun, statü hukuku olması nedeniyle de kişi milletvekili sıfatını kazandığı an o statünün önceden belirlenmiş hak ve sorumluluklarını kendiğinden elde etmektedir.” (milliyet)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.