banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

İbrahim Ayhan ve 8 kişi tutuklandı

Valilikten yapılan açıklamaya göre BDP Şanlıurfa il başkanı ibrahim ayhanında aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklanarak ceza evine yollandı. İşte detaylar;

Yasadışı PKK/KONGRA-GEL terör örgütü adına ilimizde faaliyet gösteren örgüt mensuplarının, müzahir kitleyi eylemselliğe yönlendirdikleri ve bu kapsamda 2009 ve 2010 yıllarında il merkezi ve ilçelerinde; (38) kanunsuz gösteri, (25) araç yakma, (26) Molotof atma, (1) kundaklama ve (1) bombalı saldırı olayı yaptıkları tespit edilmiştir.

 

Bu eylemlere katılan ve organize eden şahıslara yönelik gerçekleştirilen (104) ayrı yakalama olayında toplam (385) şahıs gözaltına alınmış, adli mercilere sevk edilen (151) şahıs tutuklanarak ceza infaz kurumlarına teslim edilmişlerdir.

 

Bu çerçevede 2010 Ocak ayından günümüze kadar ise, terör örgütünün kırsal alanında faaliyet göstermek amacıyla ilimiz üzerinden illegal yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan (47) kişi sınırı geçemeden yakalanarak ailelerine teslim edilmişlerdir.

 

Çalışmalarda terör örgütünün Şanlıurfa ilindeki gençlik yapılanmasında aktif olarak faaliyet gösteren şahıslar tarafından, eğitim almak üzere terör örgütünün Kuzey Irak’ta bulunan kampına gönderilen bir şahsın, tekrar Şanlıurfa iline gelerek eylem arayışı içerisinde bulunduğu tespit edilmiştir.

 

Ayrıca evli genç bir bayanın PKK dağ kadrosuna katılmaya ikna edildiği, bunun için yardım edildiği, Diyarbakır iline gönderildiği bayanın gitmekten vazgeçerek gelmesi üzerine durumun tespitinden sonraki gerekli işlemler adli yetkililerce yürütülmüştür.

 

Bu bağlamda; terör örgütünün kırsal alan kadrosuna katılımların önlenmesi ve muhtemel eylemlerin engellenmesi amacıyla Diyarbakır C. Başsavcılığının talimatı uyarınca 01 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirilen operasyon ile terör örgütü adına yapılan “Sokak eylemlerini” organize eden ve terör örgütünün kırsal alan kadrosuna “eleman aktarımı yaptığı” tespit edilen toplam 25 kişi gözaltına alınmış, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan ifadelerinin ardından 5’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedilen 20 kişiden BDP İl Başkanı İ.A’nın da aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklanmıştır.

 

Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.