banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

İbrahim Ayhan; Keyfi olarak tutuluyorum
AKP’ nin bu yaklaşımı her şeyden önce bana oy veren 75 bin seçmenime yapılmış bir hakarettir” dedi.

Cezaevinde hukuksuz bir şekilde tutulduğunu ifade eden Ayhan; “24. Dönem Milletvekilliği genel seçimleri üzerinden tam bir yıl geçti. Kürt halkının ve demokrasi güçlerinin yoğun emeği ve çabası sonucunda; AKP iktidarının devletin tüm olanaklarını lehine kullanması, blok adaylarının birçoğunun cezaevinde olması, bağımsız adaylarla seçime girdiği zorluklar, maddi olanaksızlıklar, gözaltı ve tutuklamalara rağmen 36 milletvekilini meclise göndermeyi başarmıştır.

Bloğun bu başarısı hazmedilmemiş olacak ki Hatip DİCLE’ nin milletvekilliği gasp edildi. Benimle birlikte beş milletvekili halen hukuksal dayanaklardan yoksun bir şekilde ceza evlerinde siyasi rehin olarak tutulmaktayız. AKP’ nin bu yaklaşımı her şeyden önce bana oy veren 75 bin seçmenime yapılmış bir hakarettir. Halkımız bizleri ceza evlerinde olmak için değil meclis çatısı altında siyasal, ekonomik ve sosyal beklentilerine cevap olmak için milletvekili seçmiştir. Gözaltı ve tutuklamalar hızından bir şey kaybetmeden devam etmekte; seçilmişler tutuklanarak halkımızın iradesi zaptı rap altına alınmak istenmektedir” dedi.  
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.