banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Hz. Adem Türkmüydü, Kürtmüydü tartışması

Meclis Genel Kurulu'nda 'Türk Bayrağı' tartışması yaşandı. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, 'Bayrağa saygı gösterin' diyen AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen'e nüfus cüzdanını göstererek, "Burada Rus bayrağı yok" dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda CHP'nin TRT'nin özerkliğine ilişkin araştırma önergesinin gündeme alınması yönündeki grup önerisinin görüşmeleri sırasında söz alan BDP Şırnak Milletvekili Kaplan, TRT'de kapatılan DTP'ye geçen yıl sadece 2 saat yer verildiğini ifade ederek, TRT yöneticilerini eleştirdi. Konuşması sırasında 'Önce bayrağa saygı gösterin' şeklinde laf atan AK Parti Mersin Milletvekili Tüzmen'i şov yapmakla suçlayan Kaplan, bayrağa karşı saygılarının sonsuz olduğunu söyledi. Önce yakasındaki rozeti
gösteren Kaplan, daha sonra cebinden nüfus cüzdanını çıkartarak, "Burada Rus bayrağı yok" diye konuştu.
Tüzmen ise, BDP milletvekillerinin 'Türk bayrağı bizim bayrağımızdır' demeleri gerektiğini belirterek, "Bunu istiyorum" diye konuştu. BDP milletvekillerinin sert tepki gösterdiği Tüzmen, milletvekillerine bir anısını anlattı. Suat Kılıç'la İstanbul'dan Ankara'ya giderken Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'la karşılaştıklarını belirten Tüzmen, bayan olduğu için Aysel Tuğluk'un çantasını nezaketen aldığını ve taşıdığını söyledi. Tüzmen, "Aysel Tuğluk'un çantasını taşıdım. Benim gibi adam. Nezaketen taşıdım.
İçeride de dedim ki, bu dedim olmaz. Biz aynı millet, aynı devlet, aynı vatan içinde, Türk bayrağının altında yaşıyoruz
" dedi.
Tüzmen, konuşması sırasında, 'Ben Kürdüm' diye bağıran bir BDP milletvekiline, "Tamam Kürtsün. Ben belki senden daha fazla Kürdüm, ne biliyorsun. Sen belki benden daha fazla Türksün. Kim biliyor? Hazreti Adem Türk müydü, Kürt müydü? Bırakın bunları, geçin. Bunlar tartışma değil. Türkiye'nin çok daha acil meseleleri var. Ucuz nutuklar atmayın. Türk bayrağı bizim bayrağımızdır. Benim söylediğim bu" karşılığını verdi.
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, hiç kimsenin kutsal değerlere sığınarak bir başkasına haksızlık etme hakkı bulunmadığını söyledi. Bu değerlerin kimsenin tekelinde olmadığını dile getiren Sakık, "Birileri de çıkıp bizi tehdit ederek beynimizin, bedenimizin efendisi olamazlar. Biz hiç kimseye boyun eğmeyiz. Siz dayatmayla bayrağı insanlara sevdiremezsiniz. Eğer sevgi bağını oluşturamazsanız o bayrak çatışmaya dönüşür. Niye bölgede bayrağa insanlar bu kadar tepki gösterdi? Çünkü o panzerlere bayrakları
takıp, gidip ev yaktılar. O koca metal direklere bayrakları asarak bu ülkede birliği, bütünlüğü sağlayamazsınız"
şeklinde konuştu. Bu değerlerle siyaset yapılamayacağını ifade eden Sakık, bayrakla, resmi dille, üniter yapıyla hiçbir sorunlarının olmadığını, sorunlarının 'tek ırk' olduğunu kaydetti.
İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.