banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Hüseyin Şeyhanlıoğlu; Araplar yeni diriliş gösteriyorlar VİDEO
Konferansa AK Parti Milletvekili Dr. Halil Özcan, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Başkan Yardımcıları, Belediye meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, STK temsilcileri, Gazeteci-yazarlar, AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri ve teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş hazır bulundular.



AK Parti Milletvekili Dr. Halil Özcan; “Biliyorsunuz yanı başımızda Suriye var. Suriye konusu bu konferansta akademisyen hocamız tarafından işleniyor olması faydalı olacaktır. Türkiye’de suni olarak ‘eksen kayması’ tartışmaları oldu. Hep haksız, siyasi ve çıkar amaçlı tartışmalardı. Son zamanlarda Suriye ile ilgili eleştiriler yapılıyor. Neden Suriye ile son 10 yılda dostluk zirvedeyken birden bire dostluk kesildi diye soruyorlar. Türkiye olarak hiçbir zaman Ortadoğu’da ve Suriye’de kan akmasını istemiyoruz. Arap baharı adı altında Suriye’de kan akmaması için Suriye yönetiminden reformların yapması istedik. Ama Suriye yönetimi bunun yerine katliamlar yapmaya başladı. Katliamları yaptıktan 7 ay sonra ilişkilerimi kestik” dedi.



Daha sonra kürsüye gelen Dicle Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı olan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu ise “Araplar yeni bir diriliş göstererek dünya medeniyetine yön veriyorlar” dedi.



Şeyhanlıoğlu; “Ortadoğu’yu iti tanımak için tarihe gitmemiz gerekir. Çölden çıkan insanlar sürpriz yapar. İnsanlığın karanlığa düştüğü en kötü anlarda müthiş medeniyetler ortaya çıkaran bir coğrafyadır Ortadoğu. Ortadoğu’da yine insanlık çiğnenmeye başlayınca Arap Baharı ile diriliş başladı” dedi.



Ortadoğu’daki ülkelerin sınırlarının cetvelle çizildiğini belirten Dr. Şeyhanlıoğlu;” Ortadoğu’daki ülkeler maalesef cetvelle çizildi. Birçok ülke cetvelle ortaya çıktı. Kan ve gözyaşı olsun diye fitne fesat çıkarıldı” dedi.



Avrupa birliğinin tükenme noktasına geldiğini belirten Şeyhanlıoğlu; “Yunanistan çöktü. İtalya çöktü. İspanya’nın durumu malumunuz. Fransa ve Almaya ise notları düşmeye başladı. AB bir ABD projesi olarak kuruldu. Artık miadını doldurdu. Sömürdüğü kadar Ortadoğu ve Afrika’yı sömürdüler. Artık Ortadoğu ve Afrikalılar sömürülmek istenmediler ve uyandılar” dedi.



Güçlü bir Türkiye’nin bölgenin hayatiyet noktasında çok önemli olduğunu belirten Dr. Şeyhanlıoğlu; “Irak’ın durumu malumunuz. Suriye’de iç savaş tehlikesi sürüyor. İran için savaş tamtamları çalıyor. Bu noktada siyasi ve diplomatik çalışmaları yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretleri ile Türkiye çok önemli bir konuma geldi. Güçlenen Türkiye belki de bölgede olası büyük savaşları önleyecek ve demokratik bir yapının oluşmasına öncülük edecektir” dedi.



Dicle Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı olan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, konferans sonunda izleyicilerin sorularını cevapladı.



AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen konferans serisinin devam edeceğini belirten AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Mutat olarak İl Başkanlığımız Çok Amaçlı Toplantı Salonunda konferanslar düzenliyoruz. Bu haftaki konuğumuz Dicle Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı olan çok değerli akademisyen hocamız Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu oldu. Konferanslarımıza çok büyük teveccüh var. Bundan sonrada konferanslarımız devam edecek” diyerek katılıcılara teşekkür etti.
www.balikligol.com



Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu Ortadoğu ve... ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.