banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

HÜDA PAR'dan YSK'ya itiraz

Geçtiğimiz günlerde YSK tarafından 1 Kasım’da yapılacak erken Genel Seçime girebilecek partiler arasında ismi açıklanmayan HÜDA PAR, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) itirazda bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cemal Çoban, “YSK partilerin teşkilat yeterliği açısından 1 Kasım’dan geriye doğru 6 ay öncesine denk gelen 1 Mayıs tarihini esas alıyor. 1 Mayıs itibariyle teşkilat sayımız seçime girmeye hak kazanacak yeterlilikteydi. 7 Haziran seçimlerine parti olarak değil bağımsız adaylarla girdik. Seçim sonrasında da problemli olan bazı teşkilatlarımızı kapattık. Daha sonra ise yeniden teşkilat kurma kararı aldık. Bu arada 1 Kasım'da seçim yapılması kararı alındı. Yargıtay'ın YSK'ya gönderdiği parti teşkilat yeterliğine ilişkin yazışmalar sonrasında YSK seçime girme yeterliğine sahip partileri ilan etti. Partimizin listede yer almadığını görünce derhal itiraz ettik. İtirazımızın neticesi 1-2 güne belli olur. Biz de seçim tavrımızı ondan sonra şekillendireceğiz.” ifadelerini kullandı.      (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.