banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

HÜDA PAR'dan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkan Mehmet Emin Doğru,  2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının başlaması münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

2015-2016 eğitim-öğretim yılının öğretmenler, öğrenciler, bütün eğitim çalışanları ve velileri olmak üzere halka hayırlı olmasını dileyen HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru,  yeni eğitim-öğretim yılının halkın din ve dil sorununa çözüm olmasını temennisinde bulundu. 

Doğru, bu coğrafyada yaşayan Kürt, Türk, Arap ve Laz gibi tüm halkların devlet okullarında kendi anadilleri ile eğitim görmesini insani bir hak olarak gördüklerini vurguladı.

Doğru, "Yüzde doksan dokuzu Müslüman olan memleketimizde öğrencilerimize 'Hz.Peygamberin Hayatı, 'Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler' adı altında İslami bilgilerin okutulmasını olumlu bulmakla beraber yeterli olmadığı kanaatindeyiz. Din ve dil eğitiminin seçmeli dersler arasından çıkarılarak eğitimin merkezine oturtulmasını ve zorunlu dersler olması gerektiği talebimizi yineliyoruz.” ifadelerini kullandı. 


Doğru, okullarda ve kurumlarda yaşanan kıyafet serbestiyetinin ilkokulları da içine alacak şekilde genişletilmesi ve anayasal güvenceye alınması gerektiğini belirterek, “Geleceğimize ışık tutacak olan ve ilim-irfan merkezi olması gereken eğitim yuvalarımızın hayâlı, edepli, iffetli ve ahlaklı bir neslin yetiştirildiği mekanlar olmasını bekliyoruz. Bu vesile ile halkımızın eğitim öğretim yılını kutluyor, öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı ve başarılarla dolu bir eğitim yılı diliyoruz." dedi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.