banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

HÜDA PAR'dan Ülfet Der'e ziyaret

Adana’daki STK’ları ziyaret eden HÜDA PAR İl Başkanı Veysel Yavuz, partileri tarafından hazırlanan Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu’ndaki tespit, değerlendirme ve önerilerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Ülfet Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gazi Kılıçparlar’ı ziyaret eden HÜDA PAR İl Başkanı Yavuz,  Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu’nun özetinin yer aldığı kitapçığı kendisine takdim etti.

HÜDA PAR’ın raporla ilgili çalışmasını detaylarıyla anlatan Yavuz, okul kitaplarında yer verilen bazı resim ve içeriklerin çocuklar açısından sakıncaları olduğunun altını çizdi. Müslümanların inanç ve örfüne uymayan dayatmalardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden Yavuz, ayrıca ülke halkının kardeşliğini bozacak ırkçı söylemlerin de bu kitaplardan çıkartılmasını istediklerini söyledi.

Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu’nu faydalı bulduğunu ifade eden Ülfet Der Başkanı Kılıçparlar ise raporun yer aldığı kitapçığı inceleyeceğini ifade etti. Derneklerinin de üyesi olduğu Anadolu Platformunda eğitim konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirten Kılıçparlar, gelecek neslin manevi ve dünyevi yapısını şekillendirilecek en önemli unsurun eğitim olduğunu vurgulayarak,  Eğitim müfredatındaki olumsuzlukların da bir an önce kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Oldukça samimi bir ortamda geçen ziyarette,Yasin Börü ve arkadaşlarının Ankara’da görülen davası da gündeme geldi. STK’ların bu davaya sahip çıkmasının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Yavuz, çok sayıda STK ve avukatın, 25 Kasım’a ertelenen duruşmaya katılmak için hazırlık yaptığını belirtti.  Yavuz, Adana’dan Ankara’daki duruşmaya gidecekler için otobüs tutmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Bazı firmalarca Adana’da düzenlenmesi planlanan ve geçtiğimiz yıllarda bazı belediyelerce de desteklenen içki festivalinin de gündeme geldiği ziyarette, toplum ve gençliği ifsat edecek bir organizasyona göz yumulmaması gerektiği üzerinde duruldu. Böyle bir organizasyonun yasal olmadığı vurgulanırken, engellenmesi için gerekli girişimlerde bulunulacağı belirtildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.