banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

HÜDA PAR'dan Tahir Elçi açıklaması

HÜDA PAR Genel Merkezinden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği çatışmayla ilgili açıklama yapılan açıklamada, faillerinin bir an önce bulunması çağrısında bulundu.

Elçi’nin katledilmesinin kınandığı açıklamada, Tahir Elçi’ye yönelik yapılan bu saldırının toplumsal barışa ve huzura yönelik olduğu belirtildi.

Elçi’nin sivil olduğu ve çatışmaların sivillerin yaşadığı yerlere taşınmasından ve sivil can kayıplarının yaşanmasından çok rahatsız olduğu ve bunu defalarca dile getirdiği vurgulanan açıklamada, her ne şekilde olursa olsun yaşanan bu saldırının şüpheye yer vermeyecek şekilde en kısa sürede aydınlatılması istendi.

HÜDA PAR’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hukuk camiasında saygın bir yeri olan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi çatışmaların bitirilmesi, silahların sivil halkın yaşam alanından uzaklaştırılması çağrısı yaptıktan dakikalar sonra, bu çağrıyı yaptığı Diyarbakır’ın tarihi eserlerinden Dört Ayaklı Minare önünde basının ve bazı meslektaşlarının gözleri önünde katledildi.

Daha önce de defalarca müteaddit kereler benzer çağrılar yapan Tahir Elçi’nin şahsında toplumsal barışa ve huzura yönelik gerçekleştirilen bu cinayeti şiddetle kınıyor, kederli ailesine, Diyarbakır Barosu başta olmak üzere hukuk camiasına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Sivil halkın yaşadığı bölgelerdeki çatışma ve operasyonlarda daha önce hayatını kaybedenlerin önemli bir kısmı sivil kişilerdi. Ancak bunların sivil olması bile kamuoyu tarafından yeterince görülmedi.

Bu hadisenin, çatışma ortamı hengâmesinde meydana gelen bir kaza mı, yoksa planlı bir suikast mı olduğu henüz kesinlik kazanmış değildir. Kesin olan ve hiç kimsenin aksini savunmadığı husus, Sayın Elçi’nin sivil olduğu ve çatışmaların sivillerin yaşadığı yerlere taşınmasından ve sivil can kayıplarının yaşanmasından çok rahatsız olduğu ve bunu defalarca dile getirdiğidir.

Her ne şekilde olmuş olursa olsun bu menfur hadise şüpheye yer vermeyecek şekilde en kısa sürede aydınlatılmalı, elde edilen bulgular kamuoyu ile paylaşılmalı,  katil veya katilleri tespit edilip yargı önüne çıkarılmalıdır.

20 Temmuz 2015 tarihi sonrasında bölgede yoğunlaşan kargaşa ve huzursuzluktan bir bütün olarak halkımız zarar görmekte ve çatışmaların şehir merkezlerine taşınmasından Sayın Elçi gibi tüm toplum da çok ciddi bir rahatsızlık duymaktadır.

Bu çatışmalı sürecin bir an önce bitirilmesi bizim de, halkımızın da isteğidir. Halkın bu isteklerine hayatıyla, açıklamalarıyla canı ve kanı ile tercüman olan merhum Tahir Elçi’nin bu gayretlerinin heba olmaması için herkes üzerine düşeni yerine getirmelidir.

Silahlar devreden çıkarılmalı veya hiç olmazsa çatışma ve operasyonlar sivil yerleşim yerlerinden uzak olmalıdır.

Bir kez daha bu menfur hadiseyi şiddetle kınıyor, eşi ve çocukları başta olmak üzere kederli ailesine, hukuk camiasına ve tüm dostlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.” 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.