banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

HÜDA PAR'dan sendika ve STK'lara ziyaret

Adana’daki sendika ve Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret eden Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Başkanı Veysel Yavuz, partileri tarafından hazırlanan Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu’ndaki tespit, değerlendirme ve önerilerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

İlk olarak Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer’i ziyaret eden Yavuz, Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu’nun içersinde yer aldığı kitapçığı kendisine takdim etti.

HÜDA PAR’ın konuyla ilgili çalışmasını detaylarıyla anlatan Yavuz, kitaplarda yer verilen bazı resim ve içeriklerin, çocuklar açısından sakıncaları olduğunun altını çizdi. Müslümanların inanç ve örfüne uymayan dayatmalardan vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden Yavuz, ayrıca ülke halkının kardeşliğini bozacak ırkçı söylemlerin de, bu kitaplardan çıkarılmasını istediklerini söyledi.

HÜDA PAR’ın hazırladığı raporu detaylıca inceleyip gerekli değerlendirmeleri yapacağını ifade eden Sezer, HÜDA PAR İl Başkanı Yavuz’a ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Daha sonra Asımın Nesli Derneği Başkanı Hacı Ali Doğan ile Sütun Haber Derneği Başkanı Metin Doğruyol’u ziyaret eden Yavuz, Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu kitapçını takdim edip konuyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Doğan ve Doğruyol da bu tür bir çalışmanın isabetli ve faydalı olacağına inandıklarını ifade ettiler.

Adana’nın kanaat önderlerinden Avukat Halis Yetkiner’i de ziyaret eden Yavuz, HÜDA PAR’ın Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu’nu anlattı.

Kendisine takdim edilen kitapçığı okuyup değerlendireceğini ifade eden Yetkiner, bu tür çalışmaların faydalı olacağını ümit ettiğini söyledi.

Ziyaretlerinde; Yasin Börü ve arkadaşlarının Ankara’da görülen davasının da gündeme geldiğini sözlerine ekleyen Yavuz, STK’ların bu davaya sahip çıkmasının kendilerini sevindirdiğini dile getirdi.

Çok sayıda STK ve avukatın, 25 Kasım’a ertelenen duruşmaya katılmak için hazırlık yaptığını belirten Yavuz, Adana’dan Ankara’ya gidecekler için otobüs tutmayı planladıklarını söyledi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.