banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

HÜDA PAR'dan DİKA ve DİCLESİFED'e ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç, GİK Üyesi Mahmut Kılınç, Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Arasan ve üye Şehmus Demir’den oluşan HÜDA PAR heyeti, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’ı ve DİCLESİFED Başkanı Nasır Duyan’ı makamlarında ziyaret ettiler.

İlk olarak Dicle Kalkınma Ajansı’nı (DİKA) ziyaret eden HÜDA PAR heyetini, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ karşıladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Altındağ, DİKA’nın bölgede yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

HÜDA PAR heyeti, DİKA’nın ardından Dicle Sanayi İş Dünyası Federasyonu (DİCLESİFED) Başkanı Nasır Duyan’ı ziyaret etti. Burada ise sanayicilerin sıkıntıları ve çözüm önerileri hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

Ziyaretlerinden ardından gazetecilere açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Eyüp Yanaç, son aylarda yaşanan çatışmalardan dolayı hem esnafın hem de sanayicilerin çok ciddi sıkıntılar yaşadığını söyledi.

HÜDA PAR olarak yaşanan bu sıkıntıları gündeme getirmek ve çözüm yollarını aramak amacıyla kapsamlı bir çalışma yaptıklarını aktaran Yanaç, yapılacak çalışmaların ardından söz konusu sıkıntıları hükümetin gündemine taşıyacaklarını ifade etti.

Yanaç sözlerini şöyle sürdürdü; “Çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Hem insan göçü hem sermaye göçü ve bunlardan daha da önemlisi bir beyin göçü ile sonuçlanacak bir süreci yaşıyoruz. Bunların önüne geçmek için şu an ziyaretlerimize ağırlık vermişiz. Diğer illerde olduğu gibi bugün Mardin’de de DİKA başta olmak üzere sanayicilerle bir araya geldik, karşılıklı olarak görüş alış verişinde bulunduk. Herkesin güvenlik konularına odaklandığı bir dönemde eğer sanayimizi ihmal edersek gelecekte telafisi mümkün olmayacak bir durumla karşılaşabiliriz. Bunun olmaması için kalkınma ajansları nezdinde bir takım girişimlerde bulunuyoruz. Edineceğimiz ortak kanaatleri gerekleri yerlere ulaştıracağız inşallah. Bu konunun üzerine biraz daha eğileceğiz.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.