banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen toz Sugeldi

HÜDA PAR:

Aralarında Sıtkı Zilan’ın da bulunduğu Azadi İnisiyatifi heyeti, Lice’de yaşanan olay nedeniyle geçmiş olsun dileklerinde bulunmak için Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti.

Heyeti HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, partinin kurucu üyelerinden Vedat Turgut, Sur Belediye Başkan Adayı Mahmut Uçar ve il yönetimi karşıladı.

“Faşist zihniyetin muhalefete tahammülü yok”

PKK cenahının bölgede herhangi bir muhalefete tahammül etmediğini belirten HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Temel, “Şimdiye kadar HÜDA PAR’a 100'den fazla saldırı yapıldı. Bunlarla HÜDA PAR’ı susturamayacaklarını anlayınca da son olarak Lice’nin Darakol (Kıyı) köyünde üyemize ve ailesine haince silahlı saldırı yaptılar. PKK cenahı bölgedeki bütün muhalefeti sindirmek istiyor. Kendilerine karşı korkmadan ses çıkaracak camianın HÜDA PAR camiası olduğunu bildikleri için de ilk olarak HÜDA PAR’ın sesini kısmaya çalışıyorlar. Ama Allah’ın izniyle biz asla sesimizi kısmayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Halk, artık PKK’nin katil olduğunu söyleyebiliyor”

Bölgede yaşayanların PKK’nin sivil halka saldırdığının farkında olduğunu söyleyen Temel, “PKK geçmişte olduğu gibi sivil halka saldırıyor. Ama geçmişte İslami camiaların medya gücü olmadığı için bunu yayamıyorlardı, PKK’nin ise medya gücü olduğu için de iftiralarla bu camiaları halka düşman gösteriyordu. Ama artık böyle değil. Müslüman Kürt halkımız PKK’nin halk düşmanı ve halkın katili olduğunu meydanlara çıkıp söylüyor. Halkımız dağa kaçırılan çocukları için eylem yapabiliyor. Çocuklarının bu yapının elinden kurtarılması için çadır kurup yüksek bir şekilde sesini yükseltiyor. HÜDA PAR'la birlikte diğer kesimlerin de sesini yükseltmesini son derece önemsiyoruz ve önemsenmesi gerekir." şeklinde konuştu.

 
“Tüm İslami camialar birlik olmalı”

Genel Başkan Yardımcısı Temel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece bizim haykırışımızla olmaz. Tüm İslami camialar artık birlik olmalı ve bu tür saldırılara karşı birlikte mücadele etmelidir. Demokrasi diyorlar, özgürlük-eşitlik diyorlar, demokratik özerklik diyorlar ama biz şimdiye kadar böyle bir şey görmedik. Aksine bizim şimdiye kadar gördüğümüz taşlı, molotoflu saldırılardır. Tahminimizce PKK, içinde bulunduğu çözüm sürecini bitirmek istiyor. Ama ne PKK ne de Devlet bunu açıkça bitirip suçlu olduğunun halk tarafından görülmesini istemiyor. Bunun için de bize yapılan saldırılara karşılık vermemizi ve çözüm sürecine bizi kurban etmek istediklerini düşünüyoruz. 'HÜDA PAR bize saldırdı bu yüzden çözüm süreci sekteye uğradı' diyerek bizi halka düşman göstermeye çalışıyorlar.”

 “İslami Camiaların siyaset sahnesine çıkmasından rahatsızlar”

İslam düşmanlarının HÜDA PAR’ın siyaset sahnesinde yer almasına tahammül etmediğinin altını çizen Temel, “Bize yapılan saldırılar siyaset sahnesine girmemizden sonra daha da arttı. Bu da şunu gösteriyor ki ne PKK ne Avrupa, ne İsrail, ne de ABD, Kürt halkının temsilcilerinin laik ve demokratların dışında bir kesim olmasını istemiyor. Bu nedenle İslami camiaların siyaset sahnesine çıkmasını hazmedemiyorlar.” şeklinde konuştu.

“Meydana gelecek bir çatışmada üç maymunu oynayanlar zarar görecek”

Tüm kesimleri PKK’nin saldırılarına tepki göstermeye davet eden Temel, “HÜDA PAR’a yapılan saldırı HÜDA PAR’ın şahsına değil. HÜDA PAR İslami referanslı bir parti olduğu için PKK’nin saldırısına maruz kalıyor, yapılan saldırılar da bu sebepledir. Herkesi, PKK’nin saldırılarına karşı çıkmaya ve en sert şekilde tepki vermeye davet ediyoruz. Yoksa bu saldırılar Allah muhafaza bölgeyi bir çatışma ortamına sürükleyebilir. Oluşacak bir çatışmada herkes zarar görecek ve özellikle de sessiz kalarak üç maymunu oynayan kesimler zarar görecektir.” dedi.

 “Lice saldırısı bir terör saldırısıdır”

Lice’deki saldırıyı bir terör saldırısı olarak değerlendiren Azadi İnisiyatifi Yönetim Kurulu Üyesi Yazar Avukat Sıdkı Zilan, “Lice’de yapılan saldırı bir terör saldırısıdır. Kim yaparsa yapsın terördür. Kimin yaptığı da önemli değildir. BDP de yapsa PKK de yapsa terör terördür, hiç kimse için bunun adı değişmez. Ama onların beyinlerinde zaten ifsat var. Yakıp yıkma var. Amaç ve hedefleri yıkmaktır.” diye konuştu.
 

PKK’ye karşı HÜDA PAR’ın şuan ki mutedil ve yapıcı duruşu münasebetiyle desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Zilan, “HÜDA PAR eğer siyaset sahnesinde olmazsa ve siyaset sahnesinde yok olursa hiç kimse siyaset yapamaz. Maslahatları için de olsa diğer gruplar HÜDA PAR’a destek vermeleri lazım. Çünkü HÜDA PAR desteklenmezse geçmişte olduğu gibi bölge yine kaos ortamına sürüklenebilir” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.