banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Tekağaç

HÜDA PAR Batman'da gençlerle buluştu

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman Gençlik Kolları tarafından organize edilen ‘Gençlerle Buluşma’ adlı programı HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Serkan Ramanlı, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, partinin bazı il yöneticileri ve gençlerin katılımıyla gerçekleşti.

Program öncesi yatsı namazını cemaatle kılındıktan sonra gençlere çiğköfte ikram edildi. Programda konuşan HÜDA PAR GİK Üyesi Sarkan Ramanlı, siyasetin yapılma gereğini gençlere anlatarak, “Bugün niye bizler siyaset yaparak bu kadar zaman, emek, mesai ve para harcıyoruz. Maalesef günümüzde bu dediğimiz itikadı, ahlakı ve sosyal yaşantıyı çepeçevre kuşatan ve bunları ciddi manada şekillendiren bir konu var. Maalesef o da siyasettir. Madem siyaset hayatın bütün alanlarını etkileyecek kadar gelişmiş, çepeçevre kuşatmış ve bu diğerlerini belirleyen etken haline gelmiş o zaman bir Müslümanın siyasette yer alması lazımdır. Hayatı çepeçevre saran siyasetin ıslahı için bizim Müslümanlar olarak siyasette bulunmamız gereklidir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasını devamında önce kendilerini kontrolden geçirmeleri gerektiğini ifade eden Ramanlı, “Kendimizi kontrolden geçirdikten sonra, yakın akrabalarımız, komşularımız, çevremiz, şehrimiz, ülkemiz ve bütün bir dünyayı kontrolden geçirmemiz gerekir. Bizler bu bilinçle hareket edersek yaptığımız en küçük bir faaliyetin ucunun nereye vardığını ne kadar ehemmiyetli olduğunu da görmüş olacağız. Daha nefsimi ıslah etmemişken, kendi nefsimi tanımamış iken kalkıp bir dünyayı kurtaracak bir pozisyonda görmemem gerekir, görsem de sadece boş bir iddiadan ibaret olur.” dedi.

“Biz bir dava partisiyiz”

“HÜDA PAR olarak bir parti davasını gütmüyoruz. Biz bir dava partisiyiz. Biz particilik yapmayacağız ama partili olacağız.” diyen Ramanlı, şunları söyledi: “Bizim bazı ideallerimiz, bazı kırmızıçizgilerimiz ve kendimize ait bir misyonumuz var. Kendimize ait misyonu başkalarında görmediğimiz için kendi partimizi kurduk. Yoksa her hangi bir partiye A partisi veya B partisine ilhak olup onlarla beraber hareket edebilirdik. Ama bugüne kadar gördüğümüz kadarıyla bizi tatmin edecek, bizim inancımızı yansıtacak ölçüde bir parti yoktu ve hâlâ yoktur. Dolayısıyla biz kendi ideallerimizi toplumu şekillendirecek düzeyde ne kadar gerçekleştirebilirsek kendi şahsımızda, mahallemizde ve şehrimizde kendimizi o kadar başarılı hissederiz. Yoksa günübirlik siyaset ile o bunu dedi şu bunu dedi demekle bir yere varacağımızı sanmayalım. Siyaset toplumdaki bütün katmanlarda söz sahibi olmaktır.”

Program son olarak soru-cevap şeklinde son buldu. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.