banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Hilvanlı Gençler Gitti, Gezdi, Gördü

Türkiye'nin hemen hemen her yerinden öğrenci gruplarının katıldığı proje kapsamında Hilvan Belediyesi tarafından gönderilen 45 öğrenci, bir hafta boyunca İstanbul, Edirne ve Çanakkale'yi gezdiler.

 

İlk durakları İstanbul olan Hilvanlı gençler,, iki gün boyunca Topkapı Sarayı, Sultan Ahmet Camii, Yere Batan Sarnıcı , Süleymaniye Camii ve Eyyüp Sultan gibi İstanbul'un tarihi ve manevi yerlerini gezdi.

 

Geldim Gezdim Gördüm projesiyle ilk defa tarihi ve manevi mekanlarla tanışan gençler, İstanbul gezisinin ardından Edirne'de bulunan ve Mimar Sinan tarafından yapılan Selimiye Camii ve birçok tarihi mekanları gezen genç öğrenciler Balkan Şehitliğini dolaştıktan sonra Çanakkale'ye geçerek kampa girdi.

Çanakkale'de girdikleri kampta izcilikle tanışan gençler burada Survivor parkurlarını geçmek için ter döktü. Karaman, Muş ve Van illerinden gelen diğer genç öğrencilerle kısa sürede tanışıp kaynaşan Hilvanlı Gençler ardından 253.000 kişinin şehit olduğu Çanakkale Şehitler Abidesinde gezerek şehitler için dua etti.

 

Bir haftalık gezinin ardından gördükleri  tarihi ve manevi mekanların kendilerini çok duygulandırdığını ifade eden gezi grubu , kendilerine geziye katılma fırsatı veren Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'a teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.