banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Hilvan'ın bir hayali daha gerçekleşiyor VİDEO

İçme suyu şebeke yenileme, abone bağlantı çalışmaları kanalizasyon çalışmaları devam ederken kilitli taş ihalesinin birinci kısım ihalesi yapıldı. Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, cadde ve sokakların kilitli taş ile döşenme çalışmalarının çok yakında başlayacağı müjdesini verdi.

Şuan yenilenen içme suyu şebeke çalışmalarının yanında devam eden abone bağlantılarının yanında iki büyük proje daha hayata geçiyor. Eskiyen ve ihtiyaca cevap veremeyecek nitelikte olan kanalizasyon şebeke yenileme çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağını müjdeleyen Bayık ikinci müjdeyi de peşinden verdi.

Bayık ”Tek hayalimiz kanayan yara olan içme suyunun Hilvan’a kazandırılmasıydı. Uzun soluklu çalışmalar sonucunda bu hayalimizi gerçekleştirdik ve 2012 Mart ayı itibarı ile içme suyu şebeke yenileneme çalışmaları başlamış halen devam etmektedir. Önümüzdeki yıl Mayıs ayı itibarı ile tamamen bitecektir. Aynı şekilde yeni ve eski aboneler için yenilenen şebekeden bağlanma işleri de paralel olarak ürütülmektedir”.

400 Bin Metrekare Kilitli Taş

Periyodik olarak başlatılan çalışmaların bitiminde ilçede mevcut ana cadde ve sokakların kilitli taş ile döşeneceğini belirten Bayık, çalışmalarla ilgili olarak şunları kaydetti. “ Yapılan bütün çalışmalar önceleri olduğu gibi gelişigüzel yapılmıyor. Her bir altyapı inşasının ayrı bir teknik çalışma sonucunda ortaya çıkıyor ve işlerde buna göre düzenleniyor. Yenilenen içme suyu şebekesi, abone bağlantıları ve kanalizasyon çalışmaları bittikten sonra da Hilvan halkına vaat ettiğimiz gibi kilitli taş döşeme çalışmaları başlayacaktır. Kilitli taş döşeme işlemi ilk olarak pilot bölge olarak Bahçelievler Mahallesinde başlayacaktır”.

Şeffaf İhale

İlçenin tamamının kilitli taş ile döşeneceği müjdesini veren belediye başkanı Aslan Ali Bayık “ Birkaç gün önce planladığımız 400 bin metrekare kilitli taşın ilk etabı olan 115 bin metrekarelik bölümü ihale edildi. Yapılan ihale kameralar karşısında şeffaf bir şekilde yapıldı. İhaleye 19 firma katıldı ve dosyaları uygun olmayan 3 firma ihaleye giremedi. Geriye kalan 16 firma arasında en düşük fiyatı veren şirket ihaleyi almaya hak kazanmıştır. Amacımız hakkı hak sahibine vermek ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye vermemektir” dedi.

Halkımızdan Biraz Daha Sabırlı Olsun

Bazı mahallelerimin başlatılan alt yapı kazı çalışmaları sonucu çamur içinde olduğunun farkındayız. Fakat şuan için mevsim şartlarına bağlı olarak havaların yağışlı geçmesi sonucu fazla bir müdahale yapamıyoruz. Sokaklara sert malzeme döküldüğü takdirde birçok ev sokak seviyesinin altında kalacağından bu evlerde ikamet eden vatandaşlarımız daha zor durumda kalacaklardır. Bu kışı da atlattık mı Allah nasip ederse baharın başında kilitli taş döşeme çalışmaları başlayacaktır”.

Hilvan halkının bize duyduğu güveni asla boşa çıkarmayacağız diye Bayık “ Hilvan halkı her şeyin en güzeline ve en iyisine layıktır. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.