banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Hilvan'ı onlar temizliyor
İŞKUR’ bağlı olup belediye bünyesinde park ve bahçe temizliği ile çevre temizliğinde çalıştırılan yaklaşık 250 kişi ilçede deyim yerindeyse temizlik devrimi yapıyorlar. Mevcut bulunan park, bahçe bakım ve ağaçlandırmasının yanı sıra çevre temizliğinde çalışan elemanlar gün boyunca caddelerde temizlik işi yapıyor.



Konuyla ilgili değerlendirme yapan belediye başkanı Aslan Ali Bayık “ İlçemizin geçmişine baktığımızda hizmet konusunda birçok eksikliği açıkça görebiliyoruz. Biz geçmişle kıyas yapıp bir değerlendirme yapmayacağız. Dünümüz ve bugünümüz olarak değerlendireceğiz. Çünkü hizmet olarak bugüne kadar yapılanla değil bizim kendi yaptıklarımızla yarış içerisindeyiz. Bu sebeple düne ve bugüne baktığımız zaman çevremizde sağlığımızı tehdit edebilecek herhangi bir unsur bulunmamaktadır. Çevremiz daha çok temiz. Şuan yeşillendirilmesi tamamlanan ve kısmen devam eden toplam 7 park ve biri Çimdelli Yolu diğeri Diyarbakır Yolu üzerinde bulunan iki dinlenme alanımız var. Halkımız büyük bir gönül rahatlığı ile boş zamanlarını buralarda geçirebilirler” dedi.





İşsizliği Büyük Ölçüde Azalttık



TYÇP kapsamında ilçedeki işsizlik sorununa büyük bir çözüm katkısı sağlandığını belirten Bayık “ İlçemizde işsiz ve sosyal güvencesi olmayan yüzlerce kişiyi TYÇP kapsamında iş sahibi yaptık. Buna bağlı olarak sigorta primleri tam ve zamanında yatmakla birlikte her ay düzenli olarak maaşlarını alabilmekteler. Bugüne kadar proje kapsamında ilçemizde toplam 520 kişi iş sahibi olmuştur. Bize bu imkanı sağlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik’e kendi adıma ve çalışanlar adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.



Önümüzde aylarda yeniden işçi alımı yapılacağını ve alınacakların daha uzun vadede çalıştırılacağını söyleyen Aslan Ali Bayık , bu projeler devam ettikçe ilçemiz daha yaşanabilir hale gelecek ve yaşam standartları iyileşecektir diyerek 2012 yılının Hilvan için büyük projeler yılı olduğunu şimdiden Hilvanlılara müjdeledi.
Mustafa Ufak / Hilvan


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.