banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Abdülkadir Barut elemanı Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba

Hilvan'da kadına şiddet uygulayanın maaşı kesilecek VİDEO
Hilvan Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 2 aydan beri devam eden toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Hilvan belediyesi binasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi sonucunda belediye çalışanları  %24 lük rekor bir artışla 2012 yılında zamlı maaş alacaklar. Toplu iş sözleşmesinde kadına yönelik şiddetin önüne geçmek amacıyla düzenlenen ve maaş kesintisi ceza uygulamasını içeren ek protokol damgasını vurdu.
Yapılan Toplu İş Sözleşmesine, Belediye İş Sendikası Şanlıurfa Şubesi Başkanı Adem Şiltak, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bıdık ile kadrolu işçi ve idare birim amirleri katıldı.
Yapılan toplu iş sözleşmesinde söz alan Belediye-İş Sendikası Şanlıurfa Şubesi Başkanı Adem Şiltak, “ Çalışanların refah seviyelerini yükseltmek ve sosyal haklarını savunmak amacıyla enflasyona bağlı olarak Hilvan Belediyesi ile yaklaşık 2 aydan beri yaptığımız görüşmeler soncunda anlaşmaya varıp  %24 oranında rekor seviye sayılabilecek bir zam yaptık. Bu rakam sadece 2012 yılı için geçerli olup, 2013 yılı için ilk 6 ay için %4 ve ikinci yarı olan 6 ay için de yine aynı şekilde %4 lük bir artış yapmayı uygun gördük ”dedi.
Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık “Günün şartlarına göre verdiğimiz %24 lük artış oldukça yüksektir. Keşke imkanlarımız olsaydı çalışan arkadaşlarımıza %50 artış verebilseydik. Yine de elimizden geleni yapıp imkanlarımızın en son çıtasını kullandık. Arkadaşlarımız bu parayı güle güle yesinler.” dedi.

Kadına Şiddet Uygulayana Maaş Kesintisi
Belediye-İş Sendikası ile Hilvan Belediyesi arasında yapılan toplu iş sözleşmesine ek protokol eklenerek “ Eşine Şiddet uygulayan, ikinci evliliğini yapan işçilere yapılan aile yardımı ve çocuk zammı, şiddete maruz kalan eşe ödenecektir. Şiddetin tekrarı durumunda disiplin kurulu kararı ile maaş kesintisine gidilecektir” denildi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık” Bazı işçilerimiz gereklilik durumunun dışında ikinci evliliği yapmaktadırlar. Bunun önüne geçmek için Belediye-İş Sendikası ile ek protokol düzenledik. Bundan böyle evde eşine ve çocuklarına şiddet uygulayan işçilerimizin aile yardımı ve çocuk zammını eşlerine ödeyeceğiz. Bunun tekrarı durumunda ise disiplin kurulu kararı ile maaş kesintisi uygulamasını yapacağız. Bu uygulamayla Türkiye’de bir ilke imza atmış olduk. Herkese hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
Karşılıklı imzalanan protokolden sonra, Belediye İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şiltak, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’a plaket verdi.

Kadına Şiddet Uygulayana Maaş Kesintisi ile

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.