banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Hilvan’a içme suyu müjdesi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in 400 Projesi arasında da yer alan Hilvan İlçesi’ne içme suyu ihtiyacının karşılanması ve arıtma tesisi kurulması için çalışmalar daha önceden başlamıştı. Ancak, Devlet Su İşleri tarafından gerçekleştirilecek projenin ortaya çıkan ödenek sıkıntısını Vali Celalettin Güvenç ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’ın dün görüştüğü Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz çözdü.



Adıyaman’a gitmek üzere dün uçakla Şanlıurfa GAP Hava Limanına Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ile birlikte gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı Şanlıurfa Valisi Celaletin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu karşıladı.



Karşılamanın ardından Vali Celalettin Güvenç ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık bir süre Hilvan’ın içme suyu ile ilgili projesini anlatarak Bakan Yılmaz’dan destek istedi. Bakan Yılmaz, projenin gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan ödenek ek bütçeden verileceği müjdesini Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’a iletti.



Projesi tamamlanan ve DSİ tarafından Hilvan Uluyazı Köyü’ndeki Atatürk Barajı Gölü’nden alınacak olan su 14 kilometrelik yaşa hattıyla kurulacak olan arıtma tesisine ve oradan da ilçeye verilecek. Önümüzdeki hafta yapılacak olan ihaleyle inşaat çalışmalarının yapılacağı su projesinin 7-8 ayda tamamlanarak Hilvan’ın su sıkıntısının giderileceği bildirildi.



Öte yandan Vali Güvenç ve beraberindekilerin karşıladığı Bakan Yılmaz, karayoluyla Adıyaman’a geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.