banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Hiç bir ankette çıkmayan rakam

Erdoğanın 12 Hazirandaki oy hedefi ne?

Sekiz yıl içinde dört seçim, iki referandum yaşadı, hepsini kazanan, girdiği seçimlerde bir kez hayal kırıklığına uğrayarak tahmininden 5 puan düşük alan Başbakan Erdoğanın 12 Hazirandaki hedefi anketlerin de üzerinde.

Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, Başbakann Erdoğanın 12 Haziranda yapılacak genel seçimlerde hedef olarak yüzde 50 oranını belirlediğini yazdı. 

Küçükkaya, AK Partinin 2011 stratejisini değerlendirdiği ,2011de nasıl bir AKP? başlıklı yazısında, 8 yılda, 4 seçim 2 referandum zaferi yaşayan Başbakan Erdoğanın tarihe geçmek istediğini şöyle kaydetti: Üst üste üçüncü kez tek başına iktidar zaferi elde ederek tarihe geçmeyi düşlüyor.

Başbakan Erdoğanın, bugüne kadarki bütün siyasi yaşamında en fazla 12 Eylül referandumunu önemsediğini kaydeden Küçükkaya, Şimdi, Erdoğanın siyasal kariyerindeki önem sıralamasında ikinci sıraya oturacak olan Haziran 2011 seçimi geliyor. dedi.

Erdoğanın seçimi kazanmanın da ötesinde bir hedefi olduğun kaydeden İsmail Küçükkayanın yorumu şöyle: 12 Haziranki seçimlerde yüzde 50 çıtasını koyduğunu ise Başbakan seçimi kazanmanın ötesinde, yüzde 50 çıtası koymuş durumda. Her iki kişiden birinin oyunu almak barajını aşıp aşamayacağını test edecek. O sonuç, 2014e kadarki siyasal mücadelenin rengini ve ruhunu oluşturacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.