banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

AK Parti Mardin Milletvekili adayları Orhan Miroğlu ve Süleyman Çelik parti yetkilileriyle Kızıltepe’de ziyaretlerde bulundu. Miroğlu, sürekli özerklikten bahseden HDP’nin önce PKK’den özerkleşmesi gerektiğini belirtti.

Miroğlu ve beraberindekiler Kızıltepe Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti, Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti, esnaf ve Kaymakamlığı ziyaret etti. Miroğlu, Daha sonra gazetecilere hem Türkiye’de yaşananlar hem de Suriye’de PYD’nin diğer muhalif Kürtlere yaptığı baskıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin en büyük meselelerinden birinin Kürt meselesi olduğunu belirten Miroğlu, yaşanan birçok sorunun Anayasa’ya dayandığını bundan dolayı yeni bir anayasa yapılması gerektiğini söyledi.

HDP’nin izlediği politikalar nedeniyle çözüm sürecinde muhatap olmaktan çıktığını ifade eden Miroğlu, “HDP’nin siyasi terminolojisinde en çok kullandığı kelime özerliktir. Bence HDP’nin PKK’den özerkleşmesi gerekir. Önce ondan başlaması iyi olacak. Bu aslında hem PKK için iyi olacak hem de HDP için iyi olacak. Çünkü bu özerkliği PKK’ya his ettirmese PKK bildiğini yapacak ve 30 yıldır PKK’nın en iyi bildiği yöntem maalesef çatışmadır.” şeklinde konuştu.

“PYD Suriye’de Baas ordusunun silahlı gücü haline geldi”

Suriye’deki gelişmelere de değinen Miroğlu, PYD’nin Baas ordusunun silahlı bir gücü haline geldiğini belirterek, “Fakat bu tekçi anlayış kendisinden başka herhangi bir gruba partiye siyaset hakkı tanımayan bu anlayış maalesef Kürt Bölgelerinin diğer kısmında da çatışmalara yol açıyor.” dedi.

PYD’nin baskısı sonucu diğer muhalif partilerin Suriye’yi terk ettiğini ifade eden Miroğlu, “Batılılara fazla güvenmek, onlara güvenirken kendi ülkesinin gerçeğinden kopmasının faturasını geçmişte Ermenilerden tutun da bu coğrafyada birçok halk ödedi maalesef. İnşallah PYD üzerinden Kürt halkına böyle bir fatura ödetilmez.” diye konuştu.

Kobani’de ilan edilen Kantonlara Kobanililerin de itibar etmediğini vurgulayan Miroğlu, “Burada da ilan ettiğiniz kantonlara kimse fazla itibar etmiyor. PYD şuan Kürtlerde yüzde 10 temsil ediliyor. Yüzde doksan da bu baskılardan ötürü Rojava bölgesini terk etmiş. Yaklaşık 15’e yakın Kürt partisi siyaset yapamıyor. Hepsi Erbil’de ötelerde zaman geçiriyorlar. Çünkü Rojava’ya girmeleri yasak oysa bu normal bir durum değil.” ifadelerini kullandı.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.