banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

HDP Urfa’da Kaç Kişi Başvuruda Bulundu?

Dosyalarını büyük titizlikle hazırlayan aday adayları çok heyecanlı.  Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü de bugünlerde yoğun bir mesai yapıyor. Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlere parti olarak katılma kararı alan HDP’nin listesi için aday adayı kabulü süreci başladı.

Geçtiğimiz pazartesi günü partinin Haliliye İlçe binasında  kurulan başvuru merkezinde aday kabulüne başlayan HDP Urfa İl Örgütü ilgiden hayli memnun görünüyor. Partinin Urfa’da büyük bir iddiayla hazırlandığının altını çizen yöneticiler, aday adayı sayısının da bu iddiayı doğruladığını ifade ediyor.

2 Mart tarihine kadar başvuru kabul edecek olan HDP Urfa İl Örgütüne bugün itibarıyla dosya teslim eden aday adayı sayısı 40’ın üzerinde.

Ağırlıklı olarak yüksek eğitimli adayların başvuru yaptığı gözleniyor. Aday adaylarının mesleklere göre dağılımı ise şöyle : 9 işadamı, 9 Avukat, 12 Doktor, 10 Eğitimci.

Arap halkını temsilen 5 Arap aday adayının başvurduğu HDP Urfa Listesi’nde yer almak isteyen kadın aday adayı sayısı ise 5

Yaş ortalamasının 35 olan aday adayları arasında en genci ise 27 yaşında.

8 Milletvekili hedefi ile seçimlere hazırlanan partiye Urfa’nın hemen bütün ilçelerinden aday adayı başvurusu yapılmış durumda. 10 Suruçlu adayın başvurduğu partiye 5 Siverek, 9 Viranşehir, 2 Harran, 7 Birecik, 3 Akçakale, 4 Bozova, nüfusuna kayıtlı aday adayı dosya teslim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.