banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

HDP Urfa'da Adayını Geri Çekiyor! Çatıda kriz çözüldü

Halkların Demokratik Partisi  ile Saadet Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sabahattin Cevheri arasında yaşanan krizin çözüldüğü öğrenildi.
Urfa'da büyük ittifakta kriz çözüldü!

31 Mart seçimleri için CHP, HDP, Demokrat Parti ve Saadet Partisinin desteğini alan Şanlıurfa eski Milletvekili Sabahattin Cevheri, Yüksek Seçim Kurulu'na Saadet Partisi'nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için başvuruda bulundu. Ancak daha önce Cevheri'yi destekleyeceğini ilan eden ve bu kapsamda Büyükşehir ile merkez ilçelerde aday çıkarmayacağı beklenen HDP de, sürpriz bir şekilde Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına Hidayet Enmek'i, Karaköprü'de  Rıdvan Yavuz'u, Haliliye'de Şerif Bendaş ve Eyyübiye'de ise Mahmut Memitanlı'yı belediye başkan adayı olarak gösterdi.

Meclis üyesi aday listesi sıkıntı yaşanmasından dolayı HDP'nin aday gösterdiği belirtilirken, 'Çatı Adayı' olarak seçime girecek olan Sabahattin Cevheri'nin de HDP'nin adayları geri çekmemesi durumunda adaylıktan çekileceği belirtildi. Bu gelişmenin ardından taraflar arasında görüşmeler yapılarak, anlaşmanın sağlandığı öğrenildi. Alınan kulis bilgilerine göre; HDP, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve merkez ilçe belediye başkan adaylarını bugün geri çekecek ve Cevheri ile diğer merkez ilçe çatı adaylarına desteğini sürdürecek.
(Şanlıurfa Olay)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.