banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Yaklaşan 1 Kasım genel seçimler nedeniyle Bismil Ak parti ilçe teşkilatı tarafından Altıok Mahallesinde   bulunan Ak parti ilçe binasında, seçim lokali açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Diyarbakır AK Parti milletvekili adayları Mehmet  Galip Ensarioğlu, Mehmet Fatih Kayhan, Tahsin Arslan, Aziz Alper Biten, Ebubekir Bal ve Bismil ilçe teşkilat yöneticilerinin yanı sıra, çok sayıda partili katıldı.

Bismil Ak parti seçim lokali açılışında konuşan Diyarbakır Milletvekili Adayı Mehmet Galip Ensarioğlu, HDP’nin bölgede kendisine oy verenlere hizmet etmediğini ve onları ölüme sürüklediğini söyledi.

1 Kasım seçimlerinin Diyarbakır ve Türkiye için önemli olduğunu belirten Ensarioğlu, “Bismil 7 Haziran sonrası çok acılar yaşadı. Burada adeta iç savaşı andıran bir ortam oluştu. Barış süreci iki buçuk yılda çok yol kat etti ancak, 7 Haziran sonrası birileri kasıtlı olarak barış sürecini bozdu.” dedi.   

HDP’nin, nerede daha çok oy almış ise, oralarda hendekler kazıldığını, yolların kapatıldığını, kepenklerin kapatıldığını ve ekonominin altüst edilmek istendiğini belirten Ensarioğlu, “HDP  bu millete hiçbir şey vermedi.  Nerede çok oy almışsa, orda halka zulüm etti. Cizre’de, Silopi’de, Nusaybin’de, Bismil’de, Silvan’da, Sur’da  adeta onlara oy veren insanları cezalandırdılar. Bu tür yerlerde sosyal hayat  bozuldu. Bu savaş  bizim savaşımız değil, halkın savaşı değil,  halk da bu savaşa inanmıyor, halk bu savaşa dertsek vermiyor,  halk sokağa çıkmıyor. Bu savaş İngiliz’in, Rusya’nın Amerika’nın savaşıdır. 1 Kasım seçimlerinde halk,  onlara gerekli cevabı verecektir.” şeklinde konuştu.   

Diyarbakır’da Silvan barajının temellerinin atıldığını, aynı şekilde Ambar Çayı Barajı, Ergani Barajı, Çermik Barajı, Pamuk Çayı Barajı ve Kuru Çay Barajının temellerinin atıldığını belirten Ensarioğlu, bunların bitmesi ile birlikte, Diyarbakır’ın ekilebilir arazisinin yüzde altmışının sulanacağını söyledi.  

Barajların bitmesiyle yeni iş olanaklarının oluşacağını belirten Ensarioğlu, “Bu kadar şeye rağmen PKK bölgede bu çalışmalara engel oluyor. Şantiyeleri basıp işçileri kaçırıyor. Bu projeleri engellemek istiyor. HDP  de yangına körükle gidip, barışı dilinden düşürmüyor ancak, faaliyette hiçbir şey yapmayıp halka zulüm ediyor” ifadelerini kullandı. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.