banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

HDP'li Vekil Öcalan Meclise Soru Önergesi Verdi

HDP Şanlıurfa Milletvekili  Ömer ÖCALAN, geçtiğimiz Perşembe günü HDP Urfa İl binasına gerçekleştirilen polis baskınını ve partililerin evleri dahi basılarak gözaltına alınmalarını İçişleri Bakanı’na sorarak meclis gündemine taşıdı;

“Basından edinilen bilgilere göre HDP Urfa İl binasına 06.12.2018 Perşembe günü bir polis baskını düzenlenmiş, 40 kadar partili ve vatandaş gözaltına alınmış, baskın sırasında il binasında bulunan HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ve partili vatandaşlar yerlerde sürüklenerek, il binasının dışına çıkarılmak istenmiştir.

   Bu bağlamda;

1)      Bir milletvekilini yerlerde sürükleyerek, bulunduğu yerden çıkarmaya çalışmak nasıl mümkün olabilmiştir? Bu eylemi gerçekleştiren, kamu görevlisi olduğu iddia edilen kişi ya da kişiler kimlerdir? Haklarında soruşturma başlatılmış mıdır?

2)      HDP Urfa il binasına yapılan polis baskınının gerekçesi ve yasal dayanağı nedir?

3)      HDP Urfa il binasında arama yapılmasının gerekçesi  ve yasal dayanağı nedir?

4)      Gözaltına alınan partili vatandaşların, gözaltına alınma gerekçeleri nelerdir?

5)      Arama yapılırken il binasının boşaltılmaya çalışılmasının gerekçesi ve yasal dayanağı nedir?

6)      HDP Urfa il binasının son bir hafta boyunca polis ablukasına alınmasının gerekçesi nedir?

7)      Yapılan baskından bir gün önce, sadece parti il binasına gelen vatandaşlara GBT kontrolü yapılmasının gerekçesi nedir? “

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.